Εφημερίδα Κοινωνική

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά: Συνάντηση με τον Ταξίαρχο του Πειραιά – Ποια θέματα τέθηκαν στο τραπέζι

 Breaking News

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά: Συνάντηση με τον Ταξίαρχο του Πειραιά – Ποια θέματα τέθηκαν στο τραπέζι
02 Μαρτίου 2018

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, Ταξίαρχο κ. Γεώργιο ΠΑΠΠΑ όπου τέθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αστυνομικό προσωπικό.

Ενδεικτικά ανέφεραν:

1. Τη μη τήρηση των διατάξεων σχετικά με τους κανόνες υγιεινής, μέτρα ασφαλείας και γενικότερα τις συνθήκες εργασίας στις Υπηρεσίες της Διεύθυνσης.

2. Τη μη χορήγηση των οφειλομένων Ημερήσιων Αναπαύσεων στο Προσωπικό και την σταδιακή αύξηση τους.

3. Την τεράστια έλλειψη προσωπικού και ταυτόχρονα τις συνεχείς διαταγές για μέτρα τάξης, συνοδείες, διάθεση προσωπικού σε εκδηλώσεις, δικαστήρια κλπ., καθώς επίσης και της πληθώρας αποσπάσεων, προσωρινών μετακινήσεων και διαθέσεων του προσωπικού, σε υπηρεσίες εκτός διεύθυνσης.

4. Την φύλαξη ευπαθών στόχων και την καταστρατήγηση του Π.Δ 141/1991.

5. Τη μη τήρηση των διατάξεων του Π.Δ 394/2001 όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 173/2013. Μη ανακοίνωση της υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση.

6. Την επαναδραστηριοποίηση του θεσμού της αμειβόμενης πεζής περιπολίας για όποιον επιθυμεί.

7. Έθιξαν την ακαταλληλότητα των υπηρεσιακών οχημάτων, που έχει σαν αποτέλεσμα την επικινδυνότητα για το προσωπικό, αλλά και τους πολίτες, αφού τα περισσότερα είναι παλιά και καταπονημένα. Απαιτήσαμε οι συνάδελφοι, να διατάζονται διενεργούν υπηρεσίες μόνο με ασφαλή και κατάλληλα ΙΧΕ υπηρεσιακά οχήματα.

Επίσης πρότειναν, σε περίπτωση διαταγής για νέα επιχειρησιακά μέτρα να προβλέπεται η εξοικονόμηση δυνάμεων, έτσι ώστε να μπορούν οι υπηρεσίες να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους αλλά και να μην καταστρατηγούνται τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων.

Τόνισαν ότι η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο, με τους συναδέλφους Αστυνομικούς να έχουν ξεπεράσει τα όρια τους τόσο σε ψυχικό όσο και σωματικό επίπεδο.

Ο κ. Ταξίαρχος άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα προβλήματα τους και δεσμεύτηκε να δώσει τις δέουσες εντολές – οδηγίες προς τους Διοικητές των υφιστάμενων Υπηρεσιών για την επίλυσή τους, τονίζοντας την μεγάλη έλλειψη προσωπικού, τις αποσπάσεις και τον υπέρογκο αριθμό μέτρων που διατάζονται. Παράλληλα δήλωσε ότι θα εξετάσει την τήρηση των προβλεπόμενων για τον προγραμματισμό αδειών του αστυνομικού προσωπικού, κυρίως για όσους υπηρετούν στα νησιά της Διεύθυνσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ.27/1986

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ