Εφημερίδα Κοινωνική

Δήμος Κορυδαλλού: Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα σχολεία από την Υπηρεσία Πρασίνου

 Breaking News

Δήμος Κορυδαλλού: Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα σχολεία από την Υπηρεσία Πρασίνου
21 Μαρτίου 2018

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης μαθητών των σχολείων σε θέματα πρασίνου, που υλοποιεί η Διεύθυνση Πάρκων και Κηποτεχνιών του Δήμου Κορυδαλλού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις και φυτεύσεις σε αύλιους χώρους με την συμμετοχή των μαθητών και εφαρμόζεται πιλοτικά σε επιλεγμένα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: 1ο Δημοτικό Σχολείο, 3ο Δημοτικό Σχολείο, 9ο Δημοτικό Σχολείο, 13ο Δημοτικό Σχολείο, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, 7ο Νηπιαγωγείο, 1ο Γυμνάσιο, 7 Γυμνάσιο και 8ο Γυμνάσιο.

7_o_gimnasio_prasino_40Ο Δήμος Κορυδαλλού διαθέτει όλα τα φυτά και δενδρύλλια, ενώ συμμετέχει και με το επιστημονικό και τεχνικό του προσωπικό, οι οποίοι ενημερώνουν και καθοδηγούν τα παιδιά. Οι συναντήσεις επαναλαμβάνονται με σκοπό την πρόοδο του προγράμματος και την καθοδήγηση των μαθητών για τη σωστή εξέλιξη των εφαρμοζόμενων δράσεων.

Το πρόγραμμα θα κορυφωθεί με την πραγματοποίηση δυο ημερίδων τον ερχόμενο Μάιο και Ιούνιο. Η πρώτη ημερίδα έχει προγραμματισθεί την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 και στην οποία μαθητές, μαθήτριες και υπεύθυνοι της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του προγράμματος. Η δεύτερη προγραμματίζεται στις 5 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και θα έχει κύριο θέμα το αστικό πράσινο και τις πρωτοβουλίες του Δήμου για την ανάδειξη και προστασία του.

«Το αστικό και περιαστικό πράσινο βρίσκεται στο επίκεντρο της περιβαλλοντικής πολιτικής του Δήμου Κορυδαλλού» αναφέρει ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, με αφορμή την 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας. «Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι περιβαλλοντικές πολιτικές σε εθνικό επίπεδο έχουν παρουσιάσει μια υποχώρηση, παρά το γεγονός ότι η Αυτοδιοίκηση έθεσε προτεραιότητες στον κοινωνικό τομέα, ο Δήμος Κορυδαλλού με συνεχείς παρεμβάσεις και δράσεις, δίνει έμφαση στην προστασία και ανάδειξη του αστικού και περιαστικού πρασίνου».

«Η 21η Μαρτίου έρχεται να υπενθυμίσει ότι το πράσινο και το περιβάλλον δεν ανήκουν σε εμάς, αλλά στις επόμενες γενιές» αναφέρει η Αντιδήμαρχος για θέματα Πρασίνου Μαρία Διακάτου. «Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος μας εστιάζει στην ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των δημοτών όλων των ηλικιών σε σχέση με την φροντίδα, προστασία και διαχείριση της πάσης φύσεως μονάδων ή εκτάσεων πρασίνου. Συνεχίζουμε με ποικίλες εκδηλώσεις στα σχολεία, έχοντας την απόλυτη συμμετοχή των μαθητών και στοχεύοντας σε βιωματικές δράσεις όλων των επιπέδων. Με φυτεύσεις, καθαρισμούς, κοπή χόρτων, δημιουργία και ανάπλαση χώρων πρασίνου κ.τ.λ εφαρμόζουμε την «Δασοκομία Πόλεων» φέρνοντας την φύση στην πόλη με δασικά ανθεκτικά είδη».

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ