Εφημερίδα Κοινωνική

Απίστευτο! Αφήνουν τους νεκρούς στα ψυγεία γιατί δεν έχουν λεφτά για την κηδεία

 Breaking News

Απίστευτο! Αφήνουν τους νεκρούς στα ψυγεία γιατί δεν έχουν λεφτά για την κηδεία
15 Μαρτίου 2018

Συγγενείς αφήνουν τους νεκρούς τους στους ψυκτικούς θαλάμους γιατί δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν την κηδεία!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έχασε και τους δύο γονείς της και όταν ειδοποιήθηκε ότι μπορεί να παραλάβει τις σορούς τους αρνήθηκε επικαλούμενη οικονομικούς λόγους.

Οι ψυκτικοί θάλαμοι όπου τοποθετούνται οι σοροί που μεταφέρονται για νεκροψία – νεκροτομή στο ΑΠΘ αλλά και των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης έχουν γεμίσει ασφυκτικά.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας και επικεφαλής του τμήματος Μοριακής Ιατροδικαστικής – DNA Λήδα Κοβάτση «ο αριθμός των ταυτοποιημένων σορών έχει αυξηθεί θεαματικά. Στους ψυκτικούς θαλάμους του ΑΠΘ υπάρχουν πτώματα αγνώστων στοιχείων, πτώματα γνωστών στοιχείων που δεν έχουν αναζητήσει οι συγγενείς τους και πτώματα γνωστών στοιχείων που έχουν ταυτοποιηθεί από συγγενείς, οι οποίοι δεν προσέρχονται να τα παραλάβουν. Δεν έρχονται επειδή δεν έχουν χρήματα για την ταφή».

Όπως εξηγεί μιλώντας στην εφημερίδα Δημοκρατία στο άμεσο μέλλον θα υπάρχει πρόβλημα χώρου, καθώς οι διαδικασίες για να ταφούν αυτοί οι άνθρωποι δωρεάν από τους δήμους είναι χρονοβόρες. «Πρέπει να υπάρξει απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών», υποστήριξε.

Σύμφωνα με την κ. Κοβάτση, οι ψυκτικοί θάλαμοι του ΑΠΘ διαθέτουν εννέα θέσεις από τις οποίες οι έξι είναι μονίμως κατειλημμένες από σορούς, κάτι που προκαλεί πρόβλημα στην παραλαβή μιας νέας σορού, η οποία πρέπει να εξεταστεί.

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ