Εφημερίδα Κοινωνική

Ανατροπή για το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά -Γιάννης Μώραλης: «Να εξετάσουμε άλλες λύσεις, δεν το προχωράνε»

 Breaking News

Ανατροπή για το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά -Γιάννης Μώραλης: «Να εξετάσουμε άλλες λύσεις, δεν το προχωράνε»
05 Μαρτίου 2018

Ραγδαίες εξελίξεις με το θέμα της δημιουργίας του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά που «προτίθεται» να κατασκευαστεί στο γιαπί της πρώην Ραλλείου, στην καρδιά της πόλης.

Όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα το απόγευμα ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τίποτα δεν έχει προχωρήσει από πλευράς υπουργείου!

Το θέμα εκκρεμεί από το 2014 και οι μόνες ουσιαστικές κινήσεις που έχουν γίνει είναι από πλευράς Δήμου (τυπικές αποφάσεις και εγκρίσεις) και Δικηγορικού Συλλόγου (μελέτη).

Το κτίριο θεωρείται «δεσμευμένο» αλλά μόνο για τον Δήμο Πειραιά καθώς στο υπουργείο δεν έχει γίνει καμία «αποδοχή».

Ο Γιάννης Μώραλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Δήμος Πειραιά να άρει το ψήφισμα που έχει πάρει για τη δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου στο γιαπί της πρώην Ραλλείου και να εξετάσει και άλλες λύσεις όπως για παράδειγμα ένα κτίριο επί της Ακτής Κονδύλη.

«Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε καμία άλλη εκκρεμότητα. Γιατί δεν προχωράει τίποτα απολύτως το ξέρουν μόνο οι ίδιοι. Δεν το θέλουν; Δεν υπάρχουν χρήματα; Ψεύδεται το ΤΑΧΔΥΚ; Ας βγουν να μιλήσουν ανοιχτά. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Πόσο μάλλον όταν για το συγκεκριμένο κτίριο έχουν φτάσει προτάσεις στο Δήμο, πιο συμφέρουσες… Ούτε για εμάς ήταν το καλύτερο να επιβαρυνθεί το κέντρο της πόλης με ένα Δικαστικό Μέγαρο. Αλλά κάναμε τα πάντα για να μην φύγουν τα Δικαστήρια από τον Πειραιά. Το πετύχαμε όλοι μαζί. Από εκεί και πέρα όμως, το να αφήνουμε να περνάνε τα χρόνια χωρίς να γίνεται τίποτα, δεν έχει και νόημα», τόνισε ο Δήμαρχος.

Κ.Π.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ