Εφημερίδα Κοινωνική

Ανάγκη να ενισχυθεί ο Πειραιάς με Αστυνομικούς

 Breaking News

Ανάγκη να ενισχυθεί ο Πειραιάς με Αστυνομικούς
19 Μαρτίου 2018

Αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της για συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες, συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Υποστράτηγο κ. Γεώργιο ΨΩΜΑ έτσι ώστε να του γίνουν γνωστά τα ζητήματα στα Τμήματα Ασφαλείας και στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά.

Τέθηκαν αναλυτικά όλα τα προβλήματα με επίκεντρο την τεράστια έλλειψη προσωπικού και ταυτόχρονα τις συνεχείς διαταγές που δίνονται για μέτρα τάξης, συνοδείες, διάθεση προσωπικού σε εκδηλώσεις, δικαστήρια κλπ., καθώς επίσης και την πληθώρα αποσπάσεων ή προσωρινών μετακινήσεων σε υπηρεσίες εκτός διεύθυνσης. Ο πρόεδρος της Αστυνομικής Ένωσης Υπαλλήλων Πειραιά κ. Λιότσος, σε δηλώσεις του είπε τα εξής: «Μεταφέραμε στον κ. Υποστράτηγο την αγωνία των συναδέλφων μας, και ιδιαίτερα για το σημαντικό ζήτημα της τεράστιας έλλειψης προσωπικού στα Τμήματα ασφαλείας. Επίσης γνωστοποιήσαμε ότι, αν και το σύνολο της οργανικής δύναμης των υπηρεσιών Ασφαλείας Πειραιά (Υ.Α.Π – Τμήματα ασφαλείας) αντιστοιχεί σε 289 άτομα, το σύνολο της παρούσας δύναμης ανέρχεται μόλις στα διακόσια είκοσι 220 άτομα, ενώ για την κάλυψη των πάγιων καθημερινών υποχρεώσεων απαιτούνται 216 άτομα. Χωρίς βέβαια να υπολογίζουμε καθημερινά τις ημερήσιες αναπαύσεις, τα μέτρα τάξης, άδειες κλπ. Ζητήσαμε από τον κ.Υποστράτηγο να σταθεί αρωγός στην προσπάθειά μας και να βοηθήσει για την άμεση επίλυση των σοβαρών προβλημάτων. Να ενισχυθούν οι υπηρεσίες του Πειραιά με προσωπικό. Ο κ. Υποστράτηγος έδειξε να γνωρίζει και να αντιλαμβάνεται πλήρως όλα τα ζητήματα και στεκούμενος αρωγός, δεσμεύτηκε άμεσα να απεγκλωβίσει τις υπηρεσίες ασφαλείας του Πειραιά από σημαντικό αριθμό μέτρων τάξης, ημερήσιων διαθέσεων κλπ, όσο αυτό είναι εφικτό και περνάει από το χέρι του.

gada1

 

 

 

 

 

 

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, σε συνέχεια των πρωτοβουλιών της για συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες, συναντήθηκε και με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής (Γ.Α.Δ.Α), Υποστράτηγο κ. Χρήστο Παπαζαφείρη.

« Ο κ. Γενικός έδειξε να αντιλαμβάνεται και να συμφωνεί για την τραγική κατάσταση, που επικρατεί στις υπηρεσίες του Πειραιά και ειδικά για τη τεράστια έλλειψη προσωπικού και δεσμεύτηκε να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες επίλυσης των περισσότερων προβλημάτων και ιδιαίτερα της εξοικονόμησης προσωπικού, με εξορθολογισμό των δυνάμεων και εντολών προς τους υφισταμένους του, ανανεώνοντας το ραντεβού σε ένα με δύο μήνες, για αποτίμηση των από κοινού προσπαθειών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι ήδη με την ανάληψη των καθηκόντων του, κάποιες περιπολίες της ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά που ήταν στάσιμες σε φυλάξεις ευπαθών στόχων, γύρισαν με εντολή του στις γειτονιές του Πειραιά.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά δεσμεύτηκε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα προκαθορισμένα μέτρα τάξης θα διατάζονται πολύ νωρίτερα, για να μπορούν οι υφιστάμενες υπηρεσίες να εκδίδουν υπηρεσίες πολύ πιο νωρίς προς όφελος του προσωπικού. Τέλος, δεσμεύτηκε ότι, θα κοπούν οι διαθέσεις σε υπηρεσίες εκεί που δεν χρειάζεται και εκτός Πειραιά, οι οποίες είναι με εντολή Γ.Α.Δ.Α, πχ. Υπουργείο Οικονομικών, φύλαξη ΑΜΑ, άσυλο Πειραιά.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ