Εφημερίδα Κοινωνική

ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΔ: Ζητά την άμεση σύσταση Αγγειοχειρουργικής Κλινικής στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας

 Breaking News

ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΔ: Ζητά την άμεση σύσταση Αγγειοχειρουργικής Κλινικής στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας
22 Φεβρουαρίου 2018

Την άμεση ανάγκη σύστασης Αγγειοχειρουργικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιώς «ο Άγιος Παντελεήμων» ζήτησαν ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, ο Βουλευτής Αχαΐας και αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Ιάσονας Φωτήλας και o Βουλευτής Β” Πειραιά, Γιάννης Τραγάκης.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Μετά την επίσκεψη προ 20 ημέρου του Τομέα Υγείας της ΝΔ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιώς «ο Άγιος Παντελεήμων» διαπιστώσαμε την άμεση ανάγκη σύστασης Αγγειοχειρουργικής Κλινικής.

Λαμβάνοντας υπόψη την απογραφή του 2011 στην 1η ΥΠΕ υπάρχουν 11 αγγειοχειρουργικές κλινικές που εξυπηρετούν 2.500.000 κατοίκους ενώ στην 2η ΥΠΕ μόλις 1 που εξυπηρετεί 1.300.000 κατοίκους. Συνεπώς επείγοντα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στον Πειραιά και στην Δυτική Αττική και παρουσιάζουν επείγον αγγειοχειρουργικό ενδιαφέρον αναγκάζονται να διακομιστούν σε νοσοκομεία που βρίσκονται στον Κεντρικό και Βόρειο Τομέα της Αττικής. Πολλές φορές ο συνολικός χρόνος διακομιδής ξεπερνάει την μία ώρα με δραματικές επιπτώσεις στην υγεία των πασχόντων ασθενών. Τα στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι η διακομιδή ασθενών σε άλλη νοσοκομειακή μονάδα λόγω έλλειψης τριτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας είναι μια επίπονη διαδικασία που οδηγεί σε δεκάδες θανάτους κάθε χρόνο.

Αδιανόητο είναι επίσης το γεγονός πως ένα Νοσοκομείο όπως το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιώς «ο Άγιος Παντελεήμων» που αριθμεί 716 κλίνες με γενική εφημερία ανά 4η ημέρα και υποδέχεται κατά μέσο 1500 περιστατικά την εφημερία, διαθέτοντας όλες τις βασικές ειδικότητες να μην διαθέτει αγγειοχειρουργική κλινική! Όπως αντιλαμβάνεστε και εσείς είναι άμεση η ανάγκη σύστασης ενός πλήρως στελεχωμένου και τεχνολογικά εξοπλισμένου αγγειοχειρουργικού κέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας για την κάλυψη των εκτάκτων αλλά και των τακτικών αναγκών του πληθυσμού του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ