Εφημερίδα Κοινωνική

Τα επτά ειδικά σχολεία της πόλης γιόρτασαν το έθιμο της τσικνοπέμπτης με τη στήριξη του Δήμου Πειραιά

 Breaking News

Τα επτά ειδικά σχολεία της πόλης γιόρτασαν το έθιμο της τσικνοπέμπτης με τη στήριξη του Δήμου Πειραιά
09 Φεβρουαρίου 2018

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Βάλια Κυριαζή Μώραλη, τον πρώην Δήμαρχο κ. Χρήστο Αγραπίδη, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Νίκο Καλαμακιώτη, τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Αλέξανδρο Νανόπουλο και τον Σύμβουλο του Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κ. Μάκη Αγγελετάκη, επισκέφτηκε σήμερα τα επτά Ειδικά Σχολεία της πόλης, καθώς με τη στήριξη του Δήμου Πειραιά οργανώθηκαν ξεχωριστές εκδηλώσεις σε κάθε Ειδικό Σχολείο για την Τσικνοπέμπτη, με τη συμμετοχή παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών.

IMG_3445Τα Ειδικά Σχολεία στα οποία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις είναι : το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά, το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, το 2ο ΕΕΕΕΚ »Άνοιξη», το ΕΕΕΕΚ Πειραιά, το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολειό Πειραιά, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε πως η Δημοτική Αρχή διοργάνωσε τις εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης στα επτά Ειδικά Σχολεία του Πειραιά, σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων, με σκοπό να βοηθήσει να γίνουν μικρές γιορτές, με φαγητό, τραγούδι, χορό για να χαρούν τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

Ο κ. Μώραλης επεσήμανε πως για πρώτη φορά πραγματοποιούνται αυτές οι εκδηλώσεις στα Ειδικά Σχολεία, αναφέροντας: «επιθυμία μας είναι να βλέπουμε τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών».

«Θεωρούμε ότι ξεκινάμε μία νέα σχέση με αφορμή αυτές τις εκδηλώσεις. Επιθυμούμε να συναντούμε τα παιδιά και τους καθηγητές στα σχολεία τους, καθώς και να βλέπουμε προβλήματα από κοντά, αλλά και να μοιραζόμαστε μαζί τους στιγμές χαράς, γέλιου, διασκέδασης, παιχνιδιού, όπως συμβαίνει σήμερα, που πραγματικά νομίζω ότι τους δίνει ζωή. Ως Δημοτική Αρχή, προσπαθούμε και θα προσπαθούμε ακόμα περισσότερο, έτσι ώστε να βελτιώνουμε καθημερινά την ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ)», επεσήμανε ο Δήμαρχος Πειραιά. Ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε τον κ. Χρήστο Αγραπίδη, τον κ. Νίκο Καλαμακιώτη και τον κ. Μάκη Αγγελετάκη επισημαίνοντας πως ο κ. Αγραπίδης πήρε την πρωτοβουλία ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, να προχωρήσουν αυτές οι συνεργασίες οι οποίες θα εντατικοποιηθούν.

Ας σημειωθεί ότι στο ίδιο πνεύμα, την Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018, θα πραγματοποιηθούν αποκριάτικες εκδηλώσεις σε κάθε Ειδικό Σχολείο με χαρταετούς, μάσκες, σερπαντίνες, μουσική.

Χορηγοί των εκδηλώσεων ήταν οι εταιρείες Σκλαβενίτης και Βίκος, το Σωματείο Αρτοποιών Πειραιά και ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Τσουκαλάς.

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Swiffy Output
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ