Εφημερίδα Κοινωνική

Παραιτήθηκε η αντιπρόεδρος της Περιφέρειας Αττικής

 Breaking News

Παραιτήθηκε η αντιπρόεδρος της Περιφέρειας Αττικής
22 Φεβρουαρίου 2018

Εκτακτη ειδική συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει σήμερα το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής προκειμένου να εκλέξει νέο αντιπρόεδρο. Η ανάγκη εκλογής νέου αντιπροέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής κατεπειγόντως προέκυψε μετά την παραίτηση της περιφερειακής συμβούλου κ. Aννας-Θεοδώρας Παπαδημητρίου-Τσάτσου από το αξίωμα της αντιπροέδρου την προηγούμενη Παρασκευή.

«Υποβάλλω σήμερα την παραίτησή μου διότι δεν πιστεύω πως με την παρουσία μου προσφέρω το παραμικρό στους συμπολίτες μου στην Αθήνα» εξηγεί η ίδια προκειμένου να μη δώσει τροφή σε πολιτικά κουτσομπολιά όσον αφορά τους λόγους της παραίτησής της. Αποσαφηνίζει ότι η απόφασή της σχετίζεται με την οπτική που έχει για την πολιτική και την ενασχόληση με τα κοινά.

«Οι όροι πόλωσης που διαμορφώνονται και θα ενταθούν προφανώς όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, δεν θεωρώ πως συμβάλλουν στην παραγωγή οποιουδήποτε έργου και δεν προσδίδουν κάτι θετικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Καθιστούν αδύνατο τον ουσιαστικό διάλογο και τις συναινέσεις, τόσο αναγκαίες στην κοινωνία μας, στην πολιτική αλλά ιδιαίτερα στην Αυτοδιοίκηση», διευκρινίζει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα το κλίμα στις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής είναι ιδιαίτερα εκρηκτικό, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης ουσιαστικού διαλόγου για οποιοδήποτε θέμα. Αρκετές φορές μάλιστα οι συνεδριάσεις διακόπηκαν πριν από τη λήξη τους, μέσα σε αποδοκιμασίες και προπηλακισμούς μεταξύ των συμβούλων διαφορετικών παρατάξεων.

Η κ. Παπαδημητρίου-Τσάτσου εκτός από τη θέση της αντιπροέδρου, παραιτήθηκε και από τη θέση της περιφερειακής συμβούλου την οποία κατείχε έχοντας εκλεγεί με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού. Οπως η ίδια διευκρινίζει στο κείμενο της παραίτησης, η απόφασή της δεν έχει σχέση με την παράταξη και τον ίδιο τον κ. Σγουρό. «Τιμώ τον Γιάννη Σγουρό και τη φιλία μας, την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου, τόσο στην προηγούμενη θητεία όσο και στην παρούσα, την παράταξη και όλους τους συναδέλφους μου στο περιφερειακό συμβούλιο». Πρόκειται για απόφαση που αφορά την ίδια και τα προσωπικά πολιτικά της όρια, διευκρινίζει. «Δεν μπορώ να παραμείνω σε μια θέση, όταν νιώθω αδυναμία προσφοράς, αφού η προσφορά είναι η μοναδική αιτία που συμμετέχω στα κοινά. Δεχθείτε λοιπόν τη σημερινή μου παραίτηση ως μια πράξη πολιτικής αδυναμίας και γιατί όχι πολιτικής διαμαρτυρίας. Κάτι που πια δεν πιστεύω, δεν δύναμαι να το συνεχίζω. Αυτά είναι τα προσωπικά μου όρια που οφείλω να σεβαστώ», καταλήγει.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ