Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Δραπετσώνας απαντά στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ για τα όσα συνέβησαν στο σχολείο

 Breaking News

Ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Δραπετσώνας απαντά στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ για τα όσα συνέβησαν στο σχολείο
07 Φεβρουαρίου 2018

​Σε επιστολή που έστειλε στην εφημερίδα μας, ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Δραπετσώνας κ. Κωνσταντίνος Χαρακλιάς, αναφέρει τα εξής:

 

«Αγαπητέ Κε Καραμπερόπουλε

Ως γέννημα θρέμμα της πόλης του Πειραιά γνωρίζω την προσφορά της εφημερίδας σας και τους αγώνες που έχει δώσει για έναν καλύτερο Πειραιά. Όμως θα ήθελα να σταθώ σε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΟ ΠΑΡΟΝ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ” που αφορά το 1ο ΕΠΑ.Λ. Δραπετσώνας και επιγράφεται «Sex show, με ποτά μπόμπες και ναρκωτικά στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Δραπετσώνας» και το οποίο το αναρτήσατε στην ιστοσελίδα της εφημερίδα σας.

Αγαπητέ Κε Καραμπερόπουλε

θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι για το σχολείο αυτό υπάρχει μια σειρά ΑΝΩΝΥΜΩΝ καταγγελιών !!! το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι οποίες κινούνται όχι μόνο στο χώρο της φαντασίας, αλλά περνάνε ακόμα και το στάδιο της συκοφαντίας.

Συγκεκριμένα για τα αναγραφόμενα, θέλω να επισημάνω τα εξής:

1.Ουδέποτε παραδόθηκαν τα κλειδιά κάποιου χώρου του σχολείου σε μαθητές. Άλλωστε την αίθουσα την άνοιξε και την κλείδωσε μετά το πέρας της εκδήλωσης, η μια από τις δύο Υποδιευθύντριες, γεγονός που μπορεί να επιβεβαιωθεί από την ίδια.

2.Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα σου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων (και μάλιστα υπό την παρουσία γονέων), καθώς και του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου.

3.Κατά τη διάρκεια της 3ωρης περίπου εκδήλωσης (και όχι ολονύκτιας) ήταν στο σχολείο παρόντες εκτός από τον Δ/ντή και άλλοι τρείς εκπαιδευτικοί. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω την παρατήρηση της Δ/ντριας του συστεγαζόμενου 2ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Δραπετσώνας, η οποία κατά την αναχώρησή της μας συνεχάρη για την άψογη παρουσία των μαθητών μας.

4.Ουδέποτε ως Δ/ντής του σχολείου οδηγήθηκα στον Εισαγγελέα βιαίως και μάλιστα από όχημα της Αστυνομίας. Άλλωστε κάτι τέτοιο μπορεί να αποδειχθεί τόσο από το βιβλίο συμβάντων της Αστυνομίας, όσο και από το γραφείο της Εισαγγελίας που υποτίθεται ότι οδηγήθηκα!!!

5.Εγώ ο ίδιος είχα ενημερώσει την Αστυνομία για την εκδήλωση και είχα ζητήσει τη διακριτική παρουσία της, ώστε να μην συμβούν γεγονότα που θα εξέθεταν το σχολείο.

6.Οι φωτογραφίες μιας κυρίας (που αναρτήθηκαν μάλιστα σε κάποια ιστοσελίδα) είναι φωτογραφίες οι οποίες δεν αφορούν το σχολείο, καθώς απλούστατα δεν τραβήχτηκαν στο χώρο του σχολείου!!! Το δε σχολείο που εμφανίζεται σε κάποια φωτογραφία κάθε άλλο παρά το 1ο ΕΠΑ.Λ. Δραπετσώνας είναι!!!

7.Στον εποπτευόμενο (από εκπαιδευτικούς, γονείς και περιστασιακά από την Αστυνομία) χώρο του σχολείου ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν ποτά-μπόμπες και ναρκωτικά, γεγονός που μπορεί να επιβεβαιωθεί από όλους τους παραβρισκόμενους.

8.Η εκδήλωση δεν έγινε από ανήλικους μαθητές (όπως αναφέρεται) της Α’ και Β΄ Τάξης, αλλά από το 15μελές μαθητικό συμβούλιο, όπως γίνεται σχεδόν στο σύνολο των σχολείων της Ελλάδας, τα οποία διοργανώνουν παρόμοιες εκδηλώσεις. Σημειώνω ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των μαθητών στα ΕΠΑ.Λ. είναι ενήλικες.

9.Ουδέποτε ζητήθηκαν από εμένα κάποιες εξηγήσεις από κάποιον γονέα. Αν δηλώθηκε κάτι τέτοιο, έχω παρακαλέσει να μου κοινοποιηθούν το ή τα ονόματα αυτών.

10.Ουδέποτε το σχολείο οργάνωσε και πραγματοποίησε πενθήμερη εκδρομή, γεγονός που άνετα αποδεικνύεται, καθότι για να πραγματοποιηθεί μια πενθήμερη εκδρομή απαιτείται η άδεια της υπηρεσίας, άδεια η οποία ποτέ δεν εκδόθηκε, αφού δεν υπήρχε λόγος να γίνει κάτι τέτοιο.

Αγαπητέ Κε Καραμπερόπουλε

πραγματικά θα θέλαμε όλοι (εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές) να μάθουμε εάν και αυτή η καταγγελία είναι ΑΝΩΝΥΜΗ ή επώνυμη, καθότι τον τελευταίο καιρό, όπως σας έχω προαναφέρει, το σχολείο αυτό έχει στοχοποιηθεί για λόγους που μέχρι τώρα είναι άγνωστοι σχεδόν στο σύνολο της σχολικής κοινότητας. Αληθεύει ότι η καταγγελία έγινε από παρόντα γονέα και όχι από ΑΠΟΝΤΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ;

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας αναφέρω ότι στο συγκεκριμένο σχολείο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει τόση δουλειά (εκπαιδευτική και παιδαγωγική), η οποία έχει αναδείξει το σχολείο προς όλες τις κατευθύνσεις. Είναι κρίμα ένας τέτοιος αγώνας των εκπαιδευτικών του σχολείου, των γονέων, των μαθητών και του συνόλου της τοπικής κοινωνίας (Δήμος Κερατσινίου –Δραπετσώνας κ.λπ.) να τίθεται σε τέτοια δοκιμασία, στο όνομα της οποιασδήποτε πιθανής προσωπικής εμπάθειας του ΑΝΩΝΥΜΟΥ καταγγέλοντα.

Επιγραμματικά αναφέρω:

Ευρωπαϊκά Προγράμματα, Μαθητεία, Ένταξη σε Πιλοτικό Πρόγραμμα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (έχουν ενταχθεί μόλις 9 ΕΠΑ.Λ. σε όλη την Ελλάδα), Συμβουλευτική, μουσικά και θεατρικά δρώμενα, Προγράμματα περιβαλλοντικά – Πολιτιστικά- Αγωγής Υγείας, οργάνωση Ημερίδων και Σεμιναρίων (εντός των χώρων του σχολείου) από αρμόδιους φορείς, τεράστια τράπεζα αίματος, κοινωνική δράση, παρουσία ψυχολόγου στο σχολείο και πολλά άλλα. Μήπως όλα αυτά είναι που ενοχλούν κάποιους;

Αγαπητέ Κε Καραμπερόπουλε

γνωρίζοντας την ευαισθησία του τύπου για την εκπαίδευση, τα σχολεία μας και τη νεολαία μας θα θέλαμε να αποκατασταθεί η αυταπόδειχτη αλήθεια, ώστε να μην αιωρούνται μαύρα σύννεφα πάνω από τα σχολεία μας.

Πάντα στη διάθεσή σας

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του σχολείου

Κων/νος Χαρακλιάς»

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ