Εφημερίδα Κοινωνική

Η ακύρωση της κατασκευής του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά

 Breaking News

Η ακύρωση της κατασκευής του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά
08 Φεβρουαρίου 2018

Κατατεθείσα ερώτηση της κας Μεγαλοοικονόμου απευθυνόμενη στους Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Πολιτισμού:

«Αρχικώς, το 2010 είχε γίνει γνωστό, πως δρομολογούνταν η κατασκευή του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στην περιοχή του Πειραιά, στο πλαίσιο του Προγράμματος “Πολιτιστική Ακτή Πειραιά”. Το σχέδιο προέβλεπε, ότι το εν λόγω Μουσείο θα φιλοξενούσε περίπου 2.000 αρχαιότητες που έχουν ανακαλυφθεί στις ελληνικές θάλασσες. Ωστόσο, το «Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και Μελέτη Διαχείρισης του Λιμένα Πειραιά (master plan)» της ΟΛΠ Α.Ε. δεν περιέλαβε και την κατασκευή του εν λόγω Μουσείου, το οποίο θα στεγάζονταν -σύμφωνα με τις εξαγγελίες- στο κτίριο του Silo.

Όπως είναι αυτονόητο, ένα τέτοιο μουσείο είναι άκρως απαραίτητο για την Ελλάδα και την περιοχή του Πειραιά, αφού αφενός είναι πράγματι πάρα πολλά τα αρχαιολογικά ευρήματα από το βυθό των θαλασσών μας, και αφετέρου θα σήμαινε εξαιρετική προβολή για την πόλη του Πειραιά και τους γύρω Δήμους. Το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων θα συμπλήρωνε και θα ολοκλήρωνε την εικόνα της Πολιτιστικής Ακτής, ενός φιλόδοξου σχεδίου που θα αναμορφώσει σημαντικά την εικόνα του Πειραιά και τελικώς θα προσέλκυε μεγάλο αριθμό τουριστών.

Με βάση τα ανωτέρω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

- Έχει όντως εγκαταλειφθεί η ιδέα και το σχέδιο για την κατασκευή του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων, και εάν ναι, γιατί συνέβη αυτό;

- Ποιές πρωτοβουλίες προτίθενται να αναλάβουν για την υλοποίηση του αρχικού σχεδίου;»

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ