Εφημερίδα Κοινωνική

Εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Φιλοθεής – Ψυχικού

 Breaking News

Εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Φιλοθεής – Ψυχικού
09 Φεβρουαρίου 2018

Σε εορταστικό κλίμα και με τη συμμετοχή πλήθους πολιτών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Ψυχικού.

Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών, η εκδήλωση συνοδεύτηκε από την παρουσίαση των προτεραιοτήτων του Δήμου για την τρέχουσα χρονιά από τον Δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού.

3Κατά την ομιλία του ο κ. Παντελής Ξυριδάκης, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το 2018 ο Δήμος, αλλά και γενικότερα ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επισημαίνοντας ότι: «Όλο αυτό το διάστημα δίνουμε μεγάλη μάχη, μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, για να λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο ο Δήμος μας. Για να απολαμβάνουν όλοι οι συμπολίτες μας πολλές και ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους τους τομείς. Ο δικός μας Δήμος είναι οικονομικά υγιής. Δεν χρωστάμε, δεν είμαστε σπάταλοι, φροντίζουμε να πιάνει τόπο και το τελευταίο ευρώ που μας εμπιστεύεστε. Παρά, όμως, την υγιή οικονομική μας κατάσταση, θα απαιτηθεί πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε και το επόμενο διάστημα να υποστηρίζουμε κρίσιμης σημασίας πολιτικές πρωτοβουλίες και δράσεις, που απαντούν σε πραγματικές ανάγκες μεγάλου τμήματος της τοπικής μας κοινωνίας.»

Ο κ. Ξυριδάκης τόνισε επίσης, ότι κύρια προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων, και μένει σε όσους θέλουν να αναπτύξουν επαγγελματικές δραστηριότητες σε βάρος της οικιστικής φυσιογνωμίας της πόλης, αλλά και απέναντι σε ένα δυσκίνητο, συγκεντρωτικό και γραφειοκρατικό Κράτος.

1Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάγκη για ουσιαστική μεταρρύθμιση στη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, ώστε οι Δήμοι να αποκτήσουν νέους πόρους, αλλά και ουσιαστικές αρμοδιότητες. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Ξυριδάκης, «Πλέον, έφτασε η ώρα για την επανάσταση του αυτονόητου, η ώρα να επικρατήσει επιτέλους η απλή λογική. Η ώρα να δώσουμε στους πολίτες και στις τοπικές κοινωνίες τη δύναμη και την ευθύνη να διαμορφώνουν οι ίδιοι το μέλλον τους. Το μέλλον ανήκει στην Αυτοδιοίκηση.»

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, όπως κάθε χρόνο, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε πολίτες και φορείς του Δήμου για το έργο και την κοινωνική τους προσφορά. Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν η κ. Σύλβια Ιωαννίδη, ηρωίδα της Εθνικής Αντίστασης, η κ. Μαρία Λαμπαδαρίδου – Πόθου για την ανάδειξη των αξιών του έθνους μέσα από το συγγραφικό της έργου, ο κ. Ανδρέας Δεβλέτογλου για την οικονομική του υποστήριξη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ψυχικού, καθώς και οι μαθητές και ο Διευθυντής του Δημοσίου Λυκείου Φιλοθέης, για τη διάκριση που απέσπασαν σε παγκόσμιο διαγωνισμό τεχνολογίας και καινοτομίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πανοσιολογιότατος Π.Νεκτάριος Τσολίδης και εκπρόσωποι των ιερών Ναών Αγ.Δημητρίου , Αγ.Σοφίας , Αγ. Φιλοθέης , Αγ. Γεωργίου, οι τ. Δήμαρχοι Κρίτος Νεόφυτος, Ειρήνη Κατσαρού, ο Πρόεδρος Ελληνοαμερικάνικου Κολλεγίου Αθηνών κ. Richard Jackson, η Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με νοητική υστέρηση η ΕΣΤΙΑ κα Εφη Προκοπάκη, ο Δ/ντης Διοίκησης Σχολής Μωραίτη κ. Γεώργιος Κασιμάτης,, από τους τιμηθέντες παρελθόντων ετών η Λίλα Λαλαούνη, Δέσπω Κωτσιοπούλου, η Πρόεδρος «Εθελοντών του κόσμου» κα Τέτα Παπαπολίτη.

Επίσης παρευρέθηκαν ο Ταξίαρχος Βουτσελάς, ο Διοικητής Τροχαίας ΒόρειοΑνατολικής Αττικής κ. Ανάργυρος Μπακαλώνη, ο Αστ. Δ/ντης Κώστας Κοκορόσκος και η Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Φιλοθέης-Ψυχικού Βασιλική Βαβάτσικου, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και οργανώσεων, της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, Διευθυντές σχολείων του Δήμου καθώς και πλήθος πολιτών.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ