Εφημερίδα Κοινωνική

Δωρεάν Ξεναγήσεις στην έκθεση «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων – Η περιπέτεια συνεχίζεται»

 Breaking News

Δωρεάν Ξεναγήσεις στην έκθεση «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων – Η περιπέτεια συνεχίζεται»
23 Φεβρουαρίου 2018

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, συνεχίζοντας την εκπαιδευτική του δραστηριότητα, προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να μυηθεί στα μυστικά του πιο σημαντικού αρχαίου ναυαγίου στον κόσμο. Από το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και για όλα τα σαββατοκύριακα έως τις 18 Μαρτίου, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν ξεναγήσεις στην έκθεση «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων – Η περιπέτεια συνεχίζεται» και να θαυμάσουν από κοντά τα νέα ευρήματα από την ενάλια αρχαιολογική ανασκαφή στο περίφημο ναυάγιο, η οποία διενεργείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιστροφή στα Αντικύθηρα» από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Μέσα από εκθέματα και βίντεο,οι επισκέπτες θα μάθουν για την ιστορία των ερευνών στο ναυάγιο από το 1901, οπότε και «γεννήθηκε» η Ενάλια Αρχαιολογία, μέχρι σήμερα. Έπειτα θα ταξιδέψουν στον χρόνο και θα θαυμάσουν έργα τέχνης από το φορτίο του πλοίου, τα οποία ανασύρθηκαν από τον βυθό των Αντικυθήρων τα τελευταία χρόνια των ερευνών (2014-2017). Ανάμεσά τους, κομμάτια από χάλκινα αγάλματα, τμήματα από περίτεχνα έπιπλα, γυάλινα αγγεία, ένας αινιγματικός χάλκινος δίσκος με παράσταση ταύρου,ένα χρυσό δαχτυλίδι -πολλά από αυτά εκτεθειμένα σε δεξαμενές καθώς βρίσκονται σε διαδικασία αφαλάτωσης- συνθέτουν μια εικόνα για το μοναδικό φορτίο αυτού το πλοίου, μέρος του οποίου ήταν και ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων. Σημαντικό μέρος των εκθεμάτων προέρχεται από το ίδιο το αρχαίο σκαρί, από όπου αντλούμε πληροφορίες για την αρχαία ναυπηγική τεχνική.

Τα νέα ευρήματα από το Ναυάγιο των Αντικυθήρωνδίνουν μια νέα διάσταση στις έρευνες και αναζωπυρώνουν τις προσδοκίες των επιστημόνων για επερχόμενες μεγάλες ανακαλύψεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως… η περιπέτεια συνεχίζεται!

Πληροφορίες

Χώρος:

Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, Ιστορική Βιβλιοθήκη

2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς

τηλ. επικοινωνίας: 216 9003700

Διάρκεια έκθεσης:

Έως 18 Μαρτίου 2018

Ξεναγήσεις:

Σάββατο & Κυριακή: 12.00, 13.00

Για τις ξεναγήσεις δεν χρειάζεται κράτηση θέσης

Ώρες λειτουργίας έκθεσης:

Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 16:00

Σάββατο και Κυριακή 10:30 – 14:30

Είσοδος ελεύθερη

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ