Εφημερίδα Κοινωνική

Δέκα χρόνια με αναστολή στον Αγγλούπα για τον πυροβολισμό στην Γωγώ Φαρμάκη

 Breaking News

Δέκα χρόνια με αναστολή στον Αγγλούπα για τον πυροβολισμό στην Γωγώ Φαρμάκη
13 Φεβρουαρίου 2018

Ποινής κάθειρξης 10 ετών και έξι μηνών με αναστολή επιβλήθηκε στον Αλέξανδρο Αγγλούπα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τον πυροβολισμό σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη τον Νοέμβριο του 2011 στο σπίτι της στο Παλαιό Φάληρο. Στον επιχειρηματία αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, αλλά όχι αυτό του πρότερου εντίμου βίου.

Καταιγιστικός ο εισαγγελέας

Ο Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο και οπλοχρησία, κάνοντας λόγο στην αγόρευση του για σχέδιο συγκάλυψης και απόκρυψη στοιχείων.

«Από την αυτοψία δεν βρέθηκαν τα ενδύματα της παθούσας έχουμε και εδώ μια εξαφάνιση στοιχείων. Βρέθηκαν μόνο δυο κηλίδες αίματος, είναι αδιανόητο σε ένα τέτοιο πλήγμα να μείνουν μόνο δυο κηλίδες. Κατά την άποψη μου κάποιος επισκέφτηκε το σπίτι και το καθάρισε. Επίσης η Όλγα Φαρμάκη διέγραψε μηνύματα από το κινητό της αδελφής της.

Όλα τα ανωτέρω δείχνουν ότι υπήρχε ένα σχέδιο συγκάλυψης της πράξης και όχι ότι ήταν να ατύχημα. Η παθούσα σε διάφορες καταθέσεις της στην αρχή καταθέτει με λεπτομέρεια το πως πραγματικά έγινε. 3,5 χρόνια μετά η παθούσα πάει στον ανακριτή και ανακαλεί όσο είχε κει και ότι τα είχε βρει με τον κατηγορούμενο ήταν υπερβολική στην αρχή και ότι έκανε ότι έκανε για να πονέσει τον κατηγορούμενο. Βέβαια δεν μας είπε σήμερα πως πραγματικά τελικά έγινε το συμβάν αλλά δεν θυμάται και απλά αποδίδει την αρχική της στάση σε κακούς νομικούς συμβούλους» επισήμανε.

Τι υποστήριξαν οι μάρτυρες και ο Αλέξανδρος Αγγλούπας

Ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας αλλά και στο σύνολό τους οι μάρτυρες έκαναν λόγο για «πείσμα» της Γωγώς Φαρμάκη εκείνη την εποχή, καθώς «καταστράφηκαν οι σπουδές της» και παρά τις επίμονες ερωτήσεις της έδρας εξαιτίας των προηγούμενων καταθέσεων που έκαναν λόγο για πρόθεση του επιχειρηματία να τη σκοτώσει, επέμειναν στη εκδοχή του ατυχήματος.

Ο επιχειρηματίας, που πλέον είναι φίλος με την παθούσα, αρνήθηκε την κατηγορία στην απολογία του κάνοντας λόγο για ατύχημα και ρίχνοντας τα «βέλη» του στον δικηγόρο που είχε η Γωγώ Φαρμάκη εκείνη την περίοδο. «Είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός για μένα. Ήταν ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός τον οποίο προκάλεσα εγώ. Όμως δεν το ήθελα. Σε καμία περίπτωση δεν έβγαλα πιστόλι να σκοτώσω» ανέφερε ο Αλέξανδρος Αγγλούπας.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ