Εφημερίδα Κοινωνική

Βραβείο… ΕΛΠΙΔΑΣ

 Breaking News

Βραβείο… ΕΛΠΙΔΑΣ
12 Ιανουαρίου 2018

Ο Δήμαρχος Πειραιά και Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Γιάννης Μώραλης, συνόδευσε σήμερα την αποστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός σε επίσκεψη στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ, προκειμένου να στηρίξουν ηθικά και πρακτικά τη Μονάδα, αλλά και τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο – Ελπίδα.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, μιλώντας για τη συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Έχουμε το «Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ». Όπως ξέρετε, οι κύριοι Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Μώραλης, είναι οι πρώτοι που δώρισαν μυελό και γι’ αυτό αισθάνομαι πολύ συγκινημένη για τη δωρεά τους αυτή. Έγιναν πρωτεργάτες με τη δωρεά τους αυτή. Έχουμε βρει τουλάχιστον 16 συμβατούς δότες που έδωσαν το μόσχευμα σε άλλους 16 ασθενείς. Η πρώτη μας ήταν μια κυρία από την Τήνο με 3 μωρά. Ήρθε κι έσωσε ένα παιδί και η δεύτερη περίπτωση ήταν ένας πατέρας από την Κρήτη, ο οποίος ήρθε για να δώσει μόσχευμα, την ώρα που η γυναίκα του γεννούσε. Ήρθε λοιπόν εδώ κι έκανε δηλώσεις η γυναίκα και έλεγε ότι δεν την πείραζε που γέννησε μόνη της. Έλεγε μάλιστα, ότι πλέον έχει δύο παιδιά. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για να ενημερωθεί το κοινό τι είναι ακριβώς το να γίνεις δότης. Δεν είναι σαν την παλιά εποχή. Δεν χρειάζεται πλέον να πάρουμε μόσχευμα από τον μυελό, μπορείς απλά να δώσεις αίμα. Με το αίμα που θα δώσεις μπορείς να σώσεις τη ζωή ενός παιδιού. Στους εθελοντές μας έχουμε πολλούς παίκτες του Ολυμπιακού, τον ίδιο τον κ. Μαρινάκη επίσης, ο οποίος έδωσε το παράδειγμα και έγινε ο κρίκος της μεγάλης αυτής αλυσίδας, επίσης και ο κ. Μώραλης που έδωσε κι εκείνος την ίδια ημέρα.

Θέλω να τον ευχαριστήσω, όπως και τον κύριο Μαρινάκη, ο οποίος τόσα χρόνια είναι κοντά μας, για την ανεκτίμητη συμπαράστασή του και τη μεγάλη γενναιοδωρία του. Επίσης, για τη συνέπεια με την οποία ο Ολυμπιακός βρίσκεται δίπλα μας τα τελευταία χρόνια και τη φλόγα της αγωνιστικότητας και της δύναμης που μεταδίδει όλη η ομάδα, στους μικρούς μας ασθενείς, για να νικήσουν τον καρκίνο.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Πειραιά και πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Γιάννη Μώραλη, για την παρουσία του σήμερα και για τη διαρκή στήριξη στο έργο μας. Με τον κύριο Δήμαρχο συνεργαζόμαστε στο πρόγραμμα «Φιλόξενη Πόλη» για τους πρόσφυγες. Εκτιμώ τη συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στις κοινωνικές δράσεις μας». Η κα Βαρδινογιάννη τίμησε τον κ. Γιάννη Μώραλη, με τον οποίο έχει στενή συνεργασία (και μέσω του Δήμου Πειραιά), απονέμοντάς του το Άγαλμα της Ελπίδας.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Swiffy Output
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ