Εφημερίδα Κοινωνική

Τρόμος στην Πανεπιστημιούπολη-Ληστεύουν και μαχαιρώνουν φοιτητές

 Breaking News

Τρόμος στην Πανεπιστημιούπολη-Ληστεύουν και μαχαιρώνουν φοιτητές
29 Ιανουαρίου 2018

Σεσημασμένοι κακοποιοί απειλού με μαχαίρι και ληστεύουν όποιον τολμήσει να κυκλοφορήσει στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου – Δυο συλλήψεις από την αστυνομία επικίνδυνων κακοποιών – Τους έπιασαν την ώρα που επιχειρούσαν να ληστέψουν 20χρονο – Ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Μάνος Στεφανίδης περιγράφει στο newsit.gr την δράση των συμμοριών στο χώρο του Πανεπιστημίου

Οι καταγγελίες Πανεπιστημιακού αλλά και φοιτητών για περιστατικά κλοπών και ληστειών ακόμα και επιθέσεων με μαχαίρι από συμμορίες, μέσα στην Πανεπιστημιούπολη, φαίνεται ότι έπιασαν τόπο.

Αποκαλύψεις θέλουν, τις προηγούμενες ημέρες να έγιναν επιχειρήσεις της αστυνομίας στον χώρο και να έγιναν συλλήψεις.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία, συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή 26/01/2018, δυο άτομα 34 και 36 ετών, για ληστείες σε βάρος πεζών στην Πανεπιστημιούπολη.

Όπως αναφέρουν, το τελευταίο δεκαήμερο διαπιστώθηκε έξαρση των ληστειών σε βάρος πολιτών, οι οποίοι κινούνταν πεζοί μέσα στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου. Τις ληστείες τις έκαναν σύμφωνα με την έρευνα τα ίδια άτομα.

Έτσι, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Το βράδυ, της 26-1-2018 οι δράστες πλησίασαν στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης 20χρονο αλλοδαπό και προσπάθησαν να τον ληστέψουν. Το θύμα αντιστάθηκε και οι αστυνομικοί που περιπολούσαν άκουσαν τις φωνές του, τους καταδίωξαν και τους ακινητοποίησαν.

Οι δράστες τις τελευταίες μέρες, μαζί με ένα ακόμη συνεργό τους που αναζητείται, εντόπιζαν τα θύματά τους στην Πανεπιστημιούπολη και είτε προφασιζόμενοι τους αστυνομικούς είτε αποσπώντας την προσοχή τους με διάφορα τεχνάσματα, τους ακινητοποιούσαν. Στην συνέχεια, με την απειλή μαχαιριού τους αφαιρούσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα καθώς άλλα αντικείμενα.

Πάνω τους βρέθηκαν ένας σουγιάς, ένα κατσαβίδι, 100, ένα πορτοφόλι καθώς και άλλα κλεμμένα αντικείμενα.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί έξι περιπτώσεις ληστειών και μία απόπειρα στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης, τα θύματα των οποίων αναγνώρισαν τους δράστες.

Ο 34χρονος μάλιστα, είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ληστείες και κλοπές, ενώ ο 36χρονος για κλοπές, ναρκωτικά και παράνομα παίγνια.

Οι καταγγελίες από Πανεπιστημιακό για τον τρόμο που έζησαν φοιτητές.

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Μάνος Στεφανίδης, με επιστολή του στον Πρύτανη του ΕΚΠΑ περιέγραψε με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο τα όσα συμβαίνουν στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ