Εφημερίδα Κοινωνική

Στην «μάχη» για την Αθήνα ο Γιώργος Πατούλης

 Breaking News

Στην «μάχη» για την Αθήνα ο Γιώργος Πατούλης
17 Ιανουαρίου 2018

Ακάθεκτος παρά τις πολιτικές ζυμώσεις που συντελούνται τον τελευταίο καιρό στην κεντρική πολιτική σκηνή συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία για την Αθήνα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, δήμαρχος Αμαρούσιου, Γιώργος Πατούλης.

Μπορεί ο ίδιος να μην έχει μιλήσει ξεκάθαρα στο αν θα κατέβει για δήμαρχος Αθηναίων αλλά οι κινήσεις του δείχνουν ότι σίγουρα θέλει να φύγει από το Μαρούσι και να προχωρήσει την πολιτική του σταδιοδρομία από κάποιο άλλο μετερίζι. Η αλήθεια είναι ότι ο σημερινός δήμαρχος Αμαρούσιου με την παρουσία και την δράσεις του «φοβίζει» και προειδοποιεί τους ενδεχόμενους υποψηφίους δημάρχους Αθηναίων από την φιλελεύθερη παράταξη ότι η «μάχη» για την Αθήνα δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για αυτούς καθώς ο ίδιος έχει ξεκινήσει να δουλεύει πάνω στην υποψηφιότητα του. Άλλωστε δημοσκοπήσεις που κυκλοφόρησαν ως πληροφορίες στην δημοσιογραφική πιάτσα αναφέρουν ότι ο κ. Πατούλης κερδίζει την Αθήνα ακόμη και χωρίς χρίσμα.

Ωστόσο την ίδια στιγμή που ο κ. Πατούλης δηλώνει παρόν για την Αθήνα καλώντας μάλιστα και τους φίλους του Ομίλου Ενεργών Πολιτών «ΑΘΗΝΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΞΑΝΑ» την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στις 5:30 στο Caravel στην εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ομίλου ο ίδιος δεν αφήνει ευκαιρία …χαμένη σε ότι αφορά την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Ο σημερινός πρόεδρος της ΚΕΔΕ τον τελευταίο καιρό κάνει συστηματική αντιπολίτευση στην κ. Δούρου ασκώντας της κριτική για τις πλημμύρες στην Μάνδρα, για τα απορρίμματα αλλά και για την πολιτική της σε ότι αφορά την διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων βάσει των προτεραιοτήτων που βάζει στα έργα που χρηματοδοτεί. Η στάση του αυτή ερμηνεύεται από κάποιους ότι δημιουργεί μια εναλλακτική διεκδικώντας την Περιφέρεια Αττικής στο ενδεχόμενο που δεν κατέβει στην Αθήνα.

Από την πλευρά της η κ. Δούρου τις περισσότερες δεν μπαίνει στη διαδικασία να έρθει σε ανοικτή ρήξη με τον κ. Πατούλη απαντώντας στις διάφορες και καυστικές κατά καιρούς δηλώσεις του. Την «δουλειά» αυτή δείχνει να κάνει ο αντιπεριφερειάρχης της Γιώργος Καραμέρος ο οποίος είναι σε κόντρα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος ενδιαφέρεται για να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος στο Μαρούσι. Ωστόσο και σε αυτόν ο κ. Πατούλης απαντά όταν ασχολείται μαζί του.

Ρυθμιστής, πάντως στην όλη υπόθεση είναι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Αν ο πρόεδρος της, που εδώ και καιρό εκτιμά το έργο του Γιώργου Πατούλη ως προέδρου της ΚΕΔΕ, δεν προτείνει άλλο υποψήφιο για την Αθήνα τότε ο δρόμος προς την πρωτεύουσα ανοίγει για τον σημερινό δήμαρχο Αμαρουσίου. Αν όχι υπάρχει και η εναλλακτική της Περιφέρειας Αττικής. Προς το παρόν η ΝΔ αφήνει να εννοηθεί ότι λόγο της απλής αναλογικής που ετοιμάζεται να θεσπίσει η κυβέρνηση δεν θα δώσει χρίσματα καθώς θα υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι από τον χώρο της σε όλους τους δήμους της χώρας.

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ