Εφημερίδα Κοινωνική

Σημαντικό πρόγραμμα «Ένδεια» στο Πέραμα –Ποιους αφορά (δικαιολογητικά)

 Breaking News

Σημαντικό πρόγραμμα «Ένδεια» στο Πέραμα –Ποιους αφορά (δικαιολογητικά)
25 Ιανουαρίου 2018

Ένα σημαντικό πρόγραμμα οικονομικής στήριξης των αδύναμων πολιτών« βάζει μπροστά» ο Δήμος Περάματος. Μάλιστα, τίθεται σε εφαρμογή η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα «ΕΝΔΕΙΑ», στο πλαίσιο του οποίου ενισχύονται οικονομικά, μόνιμοι κάτοικοι που αντιμετωπίζουν έκτακτα, σοβαρά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, στο πλαίσιο λήψης μέτρων κοινωνικής προστασίας και καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού ατόμων και οικογενειών που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Πρόκειται για εφάπαξ οικονομική βοήθεια για την αντιμετώπιση έκτακτης και σοβαρής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το άτομο, όπως έξωση, φυσική καταστροφή, ξαφνική ασθένεια, αιφνίδιος θάνατος, διακοπή ηλεκτροδότησης ή ύδρευσης για κάλυψη τελών επανασύνδεσης, γέννησης παιδιού κλπ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν την αίτηση τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας & Προαγωγής Υγείας, Πρόνοιας & Ισότητας (Λεωφ. Δημοκρατίας 28, Δημαρχείο Δήμου Περάματος, τηλ. 2132037102-107).

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι τα εξής:

1. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου ή Άδεια παραμονής για τον αιτούντα και τα μέλη του νοικοκυριού

2. Αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ στο όνομα του αιτούντος ή μισθωτήριο συμβόλαιο από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας και η περίπτωση φιλοξενίας ή παραχώρησης θα βεβαιώνεται από το έντυπο Ε1.

3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (θα ζητείται αυτεπάγγελτα)

4. Αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης Ε1 και εκκαθαριστικό σημείωμα τρέχοντος έτους.

5. Αντίγραφο δήλωσης ακινήτων (έντυπο Ε9)

6. Βεβαίωση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για το χρονικό διάστημα ανεργίας, για τον αιτούντα και τα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού. Στην περίπτωση επιδότησης, βεβαίωση ως επιδοτούμενος άνεργος από τον ΟΑΕΔ.

7. Οποιοδήποτε παραστατικό δικαιολογεί την έκτακτη και σοβαρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το άτομο.

8. Οποιαδήποτε άλλα πρόσθετα δικαιολογητικά κρίνει η κοινωνική υπηρεσία ότι είναι απαραίτητα.

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ