Εφημερίδα Κοινωνική

ΠΡΕΠΕΙ να ακούγονται «φωνές» του Πειραιά στη Βουλή -Γιατί ήταν σημαντική η «διαρροή» της επιστολής της Γεωργίας Γεννιά στον Αλέξη Τσίπρα

 Breaking News

ΠΡΕΠΕΙ να ακούγονται «φωνές» του Πειραιά στη Βουλή -Γιατί ήταν σημαντική η «διαρροή» της επιστολής της Γεωργίας Γεννιά στον Αλέξη Τσίπρα
13 Ιανουαρίου 2018

Η βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά, «ξαναχτυπά» αυτή τη φορά με αφορμή τις νέες κλίμακες στα οικογενειακά επιδόματα. Άθελά της βέβαια -όπως η ίδια δήλωσε στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ- καθώς διέρρευσε «εσωτερική επιστολή» που έστειλε η ίδια στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου και στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στην επιστολή της εκφράζει τη γνώμη της -όπως συνηθίζει να το κάνει- για το «φλέγον» αυτό θέμα, ζητώντας να επανεξεταστούν οι διατάξεις για τα επιδόματα παιδιών, λέγοντας ότι θα οδηγήσουν σε κατάργηση της στήριξης πολλών οικογενειών με τρία τέκνα και άνω. Την επιστολή «βρήκε» (άγνωστο πώς…) και διάβασε στην ολομέλεια της Βουλής ο εισηγητής της Ν.Δ. Χρίστος Δήμας, δημιουργώντας βεβαίως πολιτικό θέμα αλλά και ερωτήματα σχετικά με τα «στεγανά» του Μαξίμου…

Λίγο αργότερα η κ. Γεννιά ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα καταψήφισης». Σε δηλώσεις της στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ είπε: «Δεν ξέρω γιατί και πώς διέρρευσε η συγκεκριμένη επιστολή. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την αύξηση των επιδομάτων και όχι την κατάργησή τους, όπως περίμενε η αντιπολίτευση. Επεσήμανα την ανάγκη να καταβληθεί προσπάθεια για εξορθολογισμό». Η κ. Γεννιά ωστόσο, εξέφρασε την απορία της πώς μια επιστολή, που εντάσσεται στο πλαίσιο των σχέσεων συνεργασίας που οφείλουν να έχουν οι βουλευτές με τους υπουργούς, βρέθηκε στα χέρια του κ. Δήμα.

Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση της βουλευτίνας Α’ Πειραιά και Νήσων να εκφράσει γραπτώς την άποψή της για ένα θέμα που «καίει», στέλνοντας μάλιστα επιστολή προς κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και τον Πρωθυπουργό, αποτελεί μια θαρραλέα πράξη. Και αυτό διότι απορρέει από τις ανησυχίες και τα παράπονα που εκφράζουν οι πολίτες της περιοχής μας. Άλλωστε, μην ξεχνάμε, αυτό επιτάσσει και ο ρόλος ενός βουλευτή. Να μεταφέρει τον παλμό της κοινωνίας που εκπροσωπεί. Είναι γεγονός, ότι κάθε φορά που ανακοινώνονται μέτρα σε κάποιο Πολυνομοσχέδιο, ο ευρύτερος Πειραιάς «πονάει» διπλά. Σίγουρα, πολύ περισσότερο συγκριτικά με άλλες περιοχές.

Η ουσία όμως είναι να ακούγεται η φωνή του Πειραιά και των Νησιών του Αργοσαρωνικού στη Βουλή. Όχι με επερωτήσεις του «αέρα» και «πολιτικά σόου» αλλά με έγγραφα που φτάνουν μέχρι το πρωθυπουργικό γραφείο και που φέρνουν αποτελέσματα.

Σε αυτή λοιπόν την κατεύθυνση η κίνηση της Γεωργίας Γεννιά, κρίνεται σημαντική αν λάβουμε υπόψιν μάλιστα ότι αμέσως μετά τον «ντόρο» που δημιουργήθηκε η ίδια η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διορθώσεων… Κ.Π.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ