Εφημερίδα Κοινωνική

Πάτησε κορυφή! Εθνικός-Ιωνικός 1-0

 Breaking News

Πάτησε κορυφή! Εθνικός-Ιωνικός 1-0
22 Ιανουαρίου 2018

Μια δικαιότατη νίκη που ήρθε στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης κατέκτησε ο Εθνικός, αποτέλεσμα που του επιτρέπει να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής αφού αποσπάστηκε με ένα βαθμό από τους διώκτες του.

Σαφώς ανώτερος του αντιπάλου του ο Εθνικός έδειξε από την αρχή του αγώνα πως ήθελε να καθαρίσει το παιχνίδι και έκλεισε τον Ιωνικό στα καρέ του χάνοντας πολλαπλές ευκαιρίες χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει. Στο 2ο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε ενώ οι καθυστερήσεις των παικτών του Ιωνικού – που απείληςαν μόνο σε μια φάση σε όλο τον αγώνα- έκοβαν συνεχως τη ροή του παιχνιδιού.

Η δικαίωση ήρθε στις καθυστερήσεις του ματς με τον Κωνσταντίνου να σκοράρει και να δίνει το έναυσμα στον κόσμο του Εθνικού -που έδωσε και πάλι βροντερό παρών- να πανηγυρίσει έξαλλα τη νίκη που τον φέρνει στο ρετιρέ του 6ου ομίλου.

Οι φάσεις:

Στο 8′ ο Κατσικοκέρης βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Κουρεπίνη αλλά την τελευταία στιγμή δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και να κάνει το 1-0.

Στο 9′ ο Παυλάκης επιχείρησε τη σέντρα όμως ο Μακρυγιάννης δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Στο 17′ ο Σωπασής έκανε τη σέντρα, ο Κατσικοκέρης ήταν στο κατάλληλο σημείο όμως η κεφαλιά του έφυγε άουτ.

Στο 31′ ο Κορνέζος έδιωξε, η μπάλα κατέληξε στο σώμα του Σωπαση και λίγο έλειψε να γινει το 1-0.

Στο 32′ ο Ρομάνο έκανε τη σέντρα ο Κατσικοκέρης έπιασε και πάλι τη κεφαλιά όμως ο Κουρεπίνης μπλοκαρε.

Στο 34′ στη μοναδική καλή στιγμή για τον Ιωνικό το σουτ του Αλεξίου πέρασε άουτ, ενώ στο 36′ οι γηπεδούχοι είχαν μοναδική ευκαιρία για το 1-0.

Ο Παυλάκης με τρομερή σέντρα βρήκε τον Ρομάνo στο ύψος του πέναλτι όμως η σκαστή κεφαλιά του Αργεντινού έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Πρώτη καλή του 2ου ημιχρόνου στιγμή στο 62′ με τη κεφαλιά του Κατσικοκέρη, ενώ στο 64′ ο Εθνικός σπατάλησε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία.

Μετά από πάσα του Σωπασή στη πλάτη της άμυνας, ο Μακρυγιάννης έκανε το σουτ όμως ο Κουρεπίνης σωτήρια έδιωξε.

Στο 78′ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μακρυγιάννη η μπάλα σταμάτησε ύστερα από κόντρες εκατέρωθεν στα χέρια του κίπερ του Ιωνικού που μάζεψε την μπάλα ακριβώς πάνω στη γραμμή της εστίας του.

Το ματς όδευε προς τη λήξη του όμως ο ΕΘΝΙΚΟΣ δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα.

Μετά από φάουλ του Ρομάνο ,ο Κρητικός έδωσε πάσα-έτοιμο γκολ στον Κωνσταντίνου ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 1-0 βάζοντας φωτιά στην κερκίδα των φιλάθλων μας που ξέσπασαν σε έντονους πανηγυρισμούς αφού είδαν την ομάδα τους να παίρνει αυτό που αξίζει.

Εθνικός:Σικαλιάς, Στασινός, Βλάχος, Κρητικός, Πεχλιβανίδης, Μακρυγιάννης (80′ Γκέσιος), Κωνσταντίνου, Κατσικοκέρης, Ρομάνο, Παυλάκης, Σωπασής (64′ Μάναλης).

Ιωνικός:Κουρεπίνης, Πλάκας, Γιαταγανάκης, Παντελίδης, Κορνέζος, Αλεξίου, Χαλκιάς, Πογοσιάν, Όλα (90′ Φιλιμέγκας), Νικολέτος (87′ Σιδηρόπουλος), Κάλτσας (69′ λ.τρ. Σικαλιάς).

Τα άλλα αποτελέσματα

Προοδευτική-Διαγόρας Ρόδου 0-0

Πανασπροπυργιακός -ΑΟ Ζευγολατιό 2-0

Κερατσίνι-ΠΑΟ Λουτρακίου 1-0

ΑΣ Ρόδος-Ιάλυσος 1-0

Η επόμενη 14η Αγωνιστική 4/2/2018, 15:00

Εθνικός-Προοδευτική

Διαγόρας Ρόδου-Πέλοπας Κιάτου

Ιωνικός Νίκαιας-Πανασπροπυργιακός

ΑΟ Ζευγολατιό-Ιάλυσος

ΠΑΟ Λουτρακίου-ΑΣ Ρόδος


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ