Εφημερίδα Κοινωνική

Ο υφ. Μεταφορών Ν. Μαυραγάνης στην ΕΡΤ για τις άδειες οδήγησης

 Breaking News

Ο υφ. Μεταφορών Ν. Μαυραγάνης στην ΕΡΤ για τις άδειες οδήγησης
12 Ιανουαρίου 2018

Αλλάζουν όλα από τον Απρίλιο στις εξετάσεις για τα διπλώματα οδήγησης. Η εξέταση θα ελέγχεται ηλεκτρονικά και οι εξεταστές θα βρίσκονται σε απόσταση από τους εξεταζόμενους. Ηλεκτρονικά επίσης θα ελέγχεται αν γίνονται τα μαθήματα στις σχολές οδήγησης. Μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής, στα δημοτικά σχολεία, εντός του έτους, προανήγγειλε μέσω της ΕΡΤ ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης. Ερωτηθείς για το Σκοπιανό, ο κύριος Μαυραγάνης τόνισε ότι είναι πάγια θέση των ΑΝΕΛ ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό όνομα που εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία, «όσο υπάρχουν αλυτρωτικές επιδιώξεις στο Σύνταγμα των Σκοπίων». Η θέση αυτή θα επικυρωθεί το απόγευμα, κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ, τόνισε ο κύριος Μαυραγάνης.

«Έχουμε διαπιστώσει ότι υπήρχαν κάποιες περιπτώσεις που δεν μας τιμούν, ένα δίχτυ που ένωνε μαύρες συναλλαγές μεταξύ εξεταστών και Σχολών Οδήγησης», τόνισε ο κ. Μαυραγάνης προαναγγέλλοντας νέο σύστημα εξέτασης και εκπαίδευσης με βασική ιδέα τη διαδικτυακή ψηφιακή τεχνολογία που εξασφαλίζει εξέταση με τρόπο αδιάβλητο.

«Η προστασία της ανθρώπινης ζωής, η οδική ασφάλεια, πρέπει να είναι στο ύψιστο επίπεδο», τόνισε.

Αναφορικά με τα σήματα, το πεδίο ερωτήσεων έχει ήδη εμπλουτιστεί, συμπλήρωσε ο υφυπουργός και αναφέρθηκε στην Ηλεκτρονική Επιτήρηση των Σχολών που θα επαληθεύει τις «παρουσίες» στα μαθήματα εκπαίδευσης στο θεωρητικό πεδίο.

Σημαντικό σημείο, σύμφωνα με τον κύριο Μαυραγάνη είναι η εκπαίδευση στα σχολεία. «Ήδη συμφωνήσαμε ότι από Σεπτέμβριο το μάθημα θα βρίσκεται στα δημοτικά σχολεία και θα διδάσκεται διαδραστικά στα παιδιά», τόνισε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που η κυκλοφοριακή αγωγή δεν έχει περάσει στην εκπαίδευση.

«Η παιδεία εκπαιδευτών και εξεταστών θα εξυψωθεί και με ταχύρυθμο σχολείο και ήδη στα ΤΕΙ Πειραιά εκπονήθηκε τεχνολογικά σύγχρονο πρόγραμμα», τόνισε.

MAVRAGANIS


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ