Εφημερίδα Κοινωνική

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας Συνδέσμου Νεοφωκαέων Προσφύγων Χαϊδαρίου

 Breaking News

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας Συνδέσμου Νεοφωκαέων Προσφύγων Χαϊδαρίου
23 Ιανουαρίου 2018

00082

Πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου, η κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας του Συνδέσμου Νεοφωκαέων Προσφύγων Χαϊδαρίου. Στην τελετή, που παρακολούθησε πλήθος κόσμου, Φωκιανοί και Τσακμακλιώτες, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, επικεφαλής πολιτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και εκπρόσωποι εθνικοτοπικών συλλόγων.

Στον σύντομο χαιρετισμό του και εκπροσωπώντας τη Δημοτική Αρχή, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Παντελάρος, τόνισε πως η κοινότητα των Νεοφωκαέων αποτελεί θεμέλιο για την πόλη του Χαϊδαρίου, υπογραμμίζοντας και τη σημαντική πολιτιστική δράση που παρουσιάζει ο σύλλογος τους στην πόλη μας. Ο κος Παντελάρος αφιέρωσε το κομμάτι που έκοψε από τη βασιλόπιτα στους απογόνους των προσφύγων, «με την ευχή να βάλουμε όλοι ένα λιθαράκι για να μην υπάρξει ποτέ ξανά πόλεμος και προσφυγιά».

Εκτός από την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικρασιατικούς χορούς από το χορευτικό τμήμα αλλά και να ακούσουν τα κάλαντα και παραδοσιακά μικρασιατικά τραγούδια από την χορωδία του συλλόγου.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ