Εφημερίδα Κοινωνική

Γκρέμισαν το άγαλμα του Παλαιού Φαλήρου – «Έργο ανθρώπων και όχι των ανέμων» ξεκαθαρίζει ο δήμαρχος

 Breaking News

Γκρέμισαν το άγαλμα του Παλαιού Φαλήρου – «Έργο ανθρώπων και όχι των ανέμων» ξεκαθαρίζει ο δήμαρχος
18 Ιανουαρίου 2018

Σαράντα τέσσερις ημέρες. Τόσο έμεινε στη θέση του το πολυσυζητημένο άγαλμα του «PHYLAX» του διάσημου εικαστικού Κωστή Γεωργίου, που προκάλεσε τις αντιδράσεις της Εκκλησίας και των παραθρησκευτικών οργανώσεων.

Το άγαλμα του «έκπτωτου άγγελου», όπως το είχαν χαρακτηρίσει διάφοροι θρησκόληπτοι, βρέθηκε στο έδαφος τη νύχτα της Τετάρτης Αρχικά θεωρήθηκε ότι το συγκεκριμένο έργο τέχνης, τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν στις 5 του περασμένου Δεκεμβρίου, γκρεμίστηκε από τους θυελλώδεις νοτιάδες που πνέουν στον Σαρωνικό από το βράδυ της Τετάρτης. Ωστόσο σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6», ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης απέδωσε το γεγονός σε ανθρώπινη παρέμβαση.

Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι το γλυπτό έριξαν άγνωστοι που πέταξαν σκοινιά. Συγκεκριμένα:

ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης , δήλωσε τα εξής:

«Είναι σαφές ότι ανθρώπινα χέρια κατεδάφισαν τον PHYLAX. Δεκαπέντε περίπου άγνωστοι κουκουλοφόροι, με δύο οχήματα χωρίς πινακίδες εκ των οποίων το ένα φορτηγό, γύρω στις 3.30 το πρωί, προσέγγισαν το γλυπτό και με σχοινιά το τράβηξαν και το κατεδάφισαν. Μάλιστα στην αντίδραση του παρακείμενου ιδιοκτήτη καντίνας ο οποίος τους απεύθυνε τον λόγο, αντέδρασαν με απειλές και βρισιές. Η όλη επιχείρηση διήρκεσε μόνο λίγα λεπτά και προφανώς ήταν καλά σχεδιασμένη και μεθοδευμένη καθώς εκμεταλλεύτηκε τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία ενώ το γλυπτό με σημαντικές ζημιές και φθορές, μεταφέρθηκε σε αποθήκη του Δήμου προκειμένου σε συνεργασία με τον γλύπτη και δημιουργό του, Κωστή Γεωργίου να εκτιμηθεί η έκταση της καταστροφής και η δυνατότητα αποκατάστασης του».

 

 

 

agalma1

 

 

 

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ