Εφημερίδα Κοινωνική

Δήμαρχος Κάσου: Μου ζητούσαν υπογραφή υπαλλήλου κίνησης ενώ δεν είχα κανέναν

 Breaking News

Δήμαρχος Κάσου: Μου ζητούσαν υπογραφή υπαλλήλου κίνησης ενώ δεν είχα κανέναν
16 Ιανουαρίου 2018

Τέσσερα χρόνια πάλευαν στην Κάσο να ξεκινήσει ένα έργο που αφορά την επισκευή των κρηπιδωμάτων του λιμανιού καθώς η γραφειοκρατία δεν άφηνε κανένα περιθώριο σε ένα νησί όπως αυτό, που λειτουργεί με μόνο ένα υπάλληλο στο δήμο και τη δήμαρχο.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

«Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι τρελές. Για να φανταστείτε θέλαμε να πάρουμε ένα απορριμματοφόρο, ένα παλιό, και να το επισκευάσουμε και παλεύαμε μήνες για να φύγει να πάει στην Αθήνα να επισκευαστεί και το όλο θέμα κόλλαγε στο ότι υπέγραφα εγώ, ενώ μου ζητούσαν υπογραφή του υπαλλήλου κίνησης… Τότε δεν είχα ούτε έναν υπάλληλο! Μετράει περισσότερο η υπογραφή του δημοσίου υπαλλήλου από τους εκλεγμένους δημάρχους…», είπε χαρακτηριστικά η δήμαρχος Μαρία Σορώτου-Τσανάκη μιλώντας στο newsbeast.gr, περιγράφοντας, με αφορμή τον αγώνα που δόθηκε για να ξεκινήσουν οι επισκευές στο λιμάνι, τα τραγελαφικά περιστατικά που προκαλεί η γραφειοκρατία στα ακριτικά νησιά.

Το έργο που «βασάνιζε» το νησί ήταν επισκευές και επεμβάσεις σε όλο το μήκος της προκυμαίας για ζημιές που καταγράφηκαν μετά από αυτοψία. Το έργο προϋπολογισμού 615.000 ευρώ, έχει εγκριθεί από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης που είναι ο φορέας χρηματοδότησης, θα εκτελεστεί εντός 7μήνου και προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2018. Φορέας υλοποίησης είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου.

«Είμαστε απογυμνωμένοι από τα πάντα. Εγώ για τρία χρόνια ήμουν χωρίς κανέναν υπάλληλο μιας και ήταν έγκυος η μοναδική. Δεν έχω τριμελή ταμειακή υπηρεσία και τριμελή τεχνική υπηρεσία και ως εκ τούτου δεν μπορώ να κάνω διαγωνισμούς ούτε για μελέτες ούτε για έργα» επεσήμανε η δήμαρχος που πρόσθεσε: «Δυστυχώς έτσι όπως λειτουργούν τα πράγματα οι δυσκολίες είναι αφάνταστες. Είδα μια σχετική συνάντηση που είχε κάνει ο κ. Πατούλης με το υπουργείο Εσωτερικών για την απλούστευση των διαδικασιών. Εάν δεν τις απλουστεύσουν, τα μικρά νησιά του Αιγαίου θα γίνουν βραχονησίδες και θα ερημώσουν.

Βγάζουν νόμους που ισχύουν για του δήμους της Αθήνας και του Πειραιά και θέλουν αυτοί να εφαρμοστούν και στα νησιά. Εγώ δεν έχω παρά μόνο μία υπάλληλο. Κατά συνέπεια δεν μπορώ να έχω ούτε ταμειακή υπηρεσία, ούτε να κάνουμε διαγωνισμούς… Λεφτά έχω αλλά δεν μπορώ να κάνω διαγωνισμούς, ούτε για μελέτες, ούτε για έργα. Ευτυχώς που πιέσαμε και πήγαμε στον υπουργό Ναυτιλίας τον κ Κουρουμπλή και αυτή την φορά το έργο το βάλανε και θα το κάνει το λιμενικό ταμείο. Μετά βέβαια από δική μας εισήγηση».

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ