Εφημερίδα Κοινωνική

Αθώοι οι τρεις μαθητές που κατηγορούνταν ότι βίαζαν 10χρονο συμμαθητή τους

 Breaking News

Αθώοι οι τρεις μαθητές που κατηγορούνταν ότι βίαζαν 10χρονο συμμαθητή τους
26 Ιανουαρίου 2018

Αθώοι κρίθηκαν, ομόφωνα, από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου, οι τρεις μικροί μαθητές δημοτικού σχολείου του Βόλου που είχαν κατηγορηθεί, πριν ενάμιση χρόνο, ότι βίασαν 10χρονο συμμαθητή τους μέσα στις τουαλέτες του σχολείου.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε χθες και ολοκληρώθηκε, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Οι δικαστές μετά την ακροαματική διαδικασία έκριναν ότι δεν τελέστηκαν οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν οι τρεις μαθητές και η υπόθεση είχε απασχολήσει έντονα το πανελλήνιο.

Από τη συμπληρωματική ιατροδικαστική έκθεση που κατατέθηκε στο δικαστήριο προέκυψε η μη ταυτοποίηση βιασμού του 10χρονου από τους κατηγορούμενους συμμαθητές του και οι δικαστές έκριναν ότι οι πράξεις των υπό κατηγορία μαθητών, όπως είχαν περιγραφεί από τον 10χρονο στους γονείς του, δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Οι κατηγορούμενοι μαθητές, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, δεν παρέστησαν στην ακροαματική διαδικασία, αλλά παρόντες ήταν εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της περιοχής.

Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Οκτώβριο του 2016, οπότε η καταγγελλόμενη κακοποίηση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης, ξεκίνησε να συζητείται στις 11 το πρωί, όπως αναφέρει το taxydromos.gr, με το Δικαστήριο να διακόπτει στις 10:30 το βράδυ, μετά από 12 ολόκληρες ώρες, προκειμένου να εκδώσει την απόφασή του.

Της ομόφωνης απόφασης του δικαστηρίου, είχε προηγηθεί η πρόταση του Εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε την αθώωση των τριών μαθητών, υπογραμμίζοντας ότι δεν τελέστηκαν οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται οι τρεις ανήλικοι μαθητές. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εισαγγελέας φέρεται να διερωτήθηκε πώς έγινε εξ αρχής η συγκεκριμένη καταγγελία, πώς συντάχθηκε το κατηγορητήριο και πώς συντάχθηκε η ιατροδικαστική έκθεση, επικαλούμενος μια σειρά εγγράφων.

Πριν από την εισαγγελική πρόταση, η υπεράσπιση τόνισε την αθωότητα των μαθητών και επικαλέστηκε στοιχεία που αφορούσαν στις γνωματεύσεις Βούρδα και Κουτσάφτη, στους ισχυρισμούς των τεχνικών συμβούλων των καταγγελλόντων, στην αυτοψία της αστυνομίας στους χώρους του σχολείου, στις έρευνες στα σπίτια των μαθητών και σε σειρά άλλων σημείων από τη σωρεία των εγγράφων της ογκώδους δικογραφίας. Υπογράμμισε δε τις αντιφάσεις μεταξύ καταθέσεων των καταγγελλόντων και του φερόμενου ως θύματος.

Σημειώνεται ότι, η υπεράσπιση εκπροσωπούνταν από τον δικηγόρο Αθηνών, Γεώργιο Κοσμά και τους δικηγόρους Βόλου, Γεώργιο Ταταριώτη, Ιωάννη Βογιαντζάκη και Δημήτρη Λιβογιάννη.

 

Μετά την αθωωτική απόφαση, σε δηλώσεις τους οι συνήγοροι υπεράσπισης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, για την ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, μίλησαν για «ψευδές κατηγορητήριο που έσκασε ως φούσκα» και άφησαν σοβαρές αιχμές για την ιατροδικαστική εξέταση.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ