Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΣΕΠ: Ένα βήμα πριν από την έκδοση της προκήρυξης για τους δήμους

 Breaking News

ΑΣΕΠ: Ένα βήμα πριν από την έκδοση της προκήρυξης για τους δήμους
23 Ιανουαρίου 2018

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το θέμα της έκδοσης της (πολυαναμενόμενης) προκήρυξης για την πρόσληψη 8.171 μονίμων υπαλλήλων στους δήμους όλης της χώρας.

Σε επικοινωνία του workenter με το υπουργείο Εσωτερικών προέκυψε ότι «έχει σχεδόν ξεπεραστεί το πρόβλημα με τις ειδικότητες», κάτι που σημαίνει ότι η έκδοση της προκήρυξης πλησιάζει.

Στελέχη του ΑΣΕΠ τόνιζαν ότι ο στόχος που έχει τεθεί για την έκδοση της προκήρυξης είναι έως τέλος του μήνα.

Τα επόμενα στάδια

Από τη στιγμή που η συνεργασία ανάμεσα στο υπουργείο Εσωτερικών και το ΑΣΕΠ εξελίσσεται ικανοποιητικά, το επόμενο και τελικό στάδιο είναι ο έλεγχος νομιμότητας, τον οποίο θα ασκήσουν και οι δύο φορείς.

Αμέσως μετά, το ΑΣΕΠ θα αποστείλει την προκήρυξη για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο, αφού προηγουμένως επανεξετάσει, (για πολλοστή φορά), τις αντοχές της πλατφόρμας του για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων.

Κοινή διαπίστωση υπουργείου Εσωτερικών και ΑΣΕΠ είναι ότι θα υποβληθούν πάνω από 100.000 αιτήσεις, ενώ στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής, με εμπειρία στην διενέργεια μεγάλων διαγωνισμών, ανέβαζαν τον αριθμό αυτόν στους 150.000 υποψηφίους.

Σημαντική λεπτομέρεια:

Δεκάδες δήμοι οι οποίοι δεν πρόλαβαν, για διάφορους λόγους, να συμπεριληφθούν στην κατανομή του υπό έκδοση διαγωνισμού, έχουν, ήδη, απευθυνθεί στον υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας του -σύμφωνα με πληροφορίες- να υπάρξει και νέα προκήρυξη, (για πρόσληψη μονίμων στους ΟΤΑ), ώστε αυτή τη φορά να ενταχθούν.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν στην προκήρυξη των 8.171, να υπάρξει και νέος διαγωνισμός, με πολύ μικρότερο, βεβαίως, αριθμό θέσεων, ώστε να ενταχθούν και οι «υπολοιπόμενοι ΟΤΑ».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ