Εφημερίδα Κοινωνική

Ψωμί με… ελικόπτερο στα Αντικύθηρα: Άφησαν το νησί χωρίς πλοίο

 Breaking News

Ψωμί με… ελικόπτερο στα Αντικύθηρα: Άφησαν το νησί χωρίς πλοίο
26 Ιανουαρίου 2018

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση βρίσκεται εδώ και μια εβδομάδα το νησί των Αντικυθήρων με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην έχουν ούτε ψωμί, καθώς οι προμήθειες τους φτάνουν από τα Κύθηρα.

Ο δήμαρχος Στράτος Χαρχαλάκης, σε μια απέλπιδα προσπάθεια στήριξης των κατοίκων του νησιού, ζήτησε από τον αρχηγό του λιμενικού να στείλει 50 κιλά ψωμί με ελικόπτερο, κάτι που όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες και έκανε!

3aaaaaaaaaaaaaaaaaads 2asaaaaaaaa

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα Αντικύθηρα έμειναν χωρίς πλοίο λόγο της γραφειοκρατίας όπως αναφέρει ο δήμαρχος Κυθήρων κύριος Χαρχαλάκης, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του «δεν φρόντισαν να ανανεώσουν εγκαίρως την σύμβαση στο πλοίο ΙΟΝΙΣ που κάλυπτε τις ανάγκες του νησιού και με δεδομένο, ότι το ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ που καλύπτει τις ανάγκες Κυθήρων και Αντικυθήρων, έχει βγει για συντήρηση, δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση».

Για αυτό τον λόγο κλήθηκε άμεσα το πλοίο ΙΟΝΙΣ από την Κρήτη το «ΙΟΝΙΣ», προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των Κυθήρων μέχρι νεοτέρας.

Όπως δηλώνει ο δήμαρχος Κυθήρων, «αιτία ήταν η καθυστέρηση της ανανέωσης της σύμβασης του ΙΟΝΙΣ, παρότι το υπουργείο Ναυτιλίας γνώριζε πως αυτή λήγει και η καθυστερημένη ενημέρωση του υπουργείου οικονομικών για την εκταμίευση του ποσού της νέας σύμβασης», όπως αναφέρει ο κύριος Χαρχαλάκης.

Μάλιστα με μια δηκτική ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook επισημαίνει πως, «η κακή συνεννόηση 2 υπουργείων και η απύθμενη ελληνική γραφειοκρατία αφήνουν τους 20 ήρωες των Αντικυθήρων χωρίς καράβι μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη εν έτει 2018! Χτες βράδυ ζήτησα από τον Αρχηγό του Λιμενικού να μεταφέρει ψωμί στα Αντικύθηρα με ελικόπτερο, καθώς οι προμήθειες του νησιού τελείωσαν. Το αποδέχθηκε αμέσως και πριν λίγο οι κάτοικοι των Αντικυθήρων παρέλαβαν 50 κιλά ζεστο ψωμί. Ζεστό ψωμί στο νησί μετά από δεκαετίες… Ευχαριστώ θερμά τον κ. Αρχηγό! Εύχομαι απο την Τετάρτη να λυθεί το ζήτημα, καθώς οι καταστάσεις αυτές δεν τιμούν τους αρμόδιους»…


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ