Εφημερίδα Κοινωνική

Ξεκινά η ανάπλαση της περιοχής του Αγίου Διονυσίου

 Breaking News

Ξεκινά η ανάπλαση της περιοχής του Αγίου Διονυσίου
19 Δεκεμβρίου 2017

Σύμφωνα με δημοσίευα στο «ΠΑΡΟΝ της Κυριακής»,το πρώτο βήμα για ένα έργο ιστορικής σημασίας για τον Πειραιά έγινε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας, όπου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η αστική ανάπλαση της περιοχής του Αγίου Διονυσίου. Δηλαδή εγκρίθηκαν οι όροι των αστικών επεμβάσεων και η Τεχνική Έκθεση Προέγκρισης, όπως εντάχθηκε στο Ειδικό Χωρικό Σχέδιο της περιοχής.

Όπως γράφει ο συντάκτης Νίκος Παρασκευάς, ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης και ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κουτσοδόντης, είπαν πως πρόκειται για ένα έργο πνοής για την πόλη, που δημιουργεί προοπτικές ανάπτυξης αλλά και την κάνει ελκυστική για τον κόσμο. Το έργο χρηματοδοτείται από την περιφέρεια με 15 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε 12 δρόμους και συνολική ριζική ανάπλαση μιας έκτασης 500 στρεμμάτων. Θα περιλαμβάνει δενδροφυτεύσεις, διαμορφώσεις δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, δημιουργία ποδηλατοδρόμων, χώρων αναψυχής και περιπάτου κ.λπ.

Η έκταση που θα γίνει η ανάπλαση περικλείεται από τις οδούς Κάστορα, Θερμοπυλών, Θεσμοφορίου, Μεθώνης και Φωκίωνος. Ήπιας κυκλοφορίας θα γίνουν οι δρόμοι Γραβιάς και Μεθώνης. Στους δρόμους αυτούς θα αλλάξει το οδόστρωμα και θα τοποθετηθεί αρχιτεκτονικό σκυρόδεμα πάχους 10 εκατοστών. Με τις διαμορφώσεις που θα γίνουν, τις παρεμβάσεις, τις δενδροφυτεύσεις και τον φωτισμό, όλη η περιοχή θα αλλάξει όψη και θα αποτελέσει πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους επενδυτές.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ