Εφημερίδα Κοινωνική

ΣΠΥΡΙΔΩΝ : Οι σημαντικές ανισότητες στην ΕΕ αποτελούν την αιτία των διαφωνιών στις μεταφορές

 Breaking News

ΣΠΥΡΙΔΩΝ : Οι σημαντικές ανισότητες στην ΕΕ αποτελούν την αιτία των διαφωνιών στις μεταφορές
22 Δεκεμβρίου 2017

Με συντριπτική πλειοψηφία (υπήρξε 1 μόνο λευκό) εγκρίθηκε η εισήγηση του κ. Σπυρίδωνα για τα εργασιακά θέματα για τις διεθνείς οδικές μεταφορές, απο την αρμόδια επιτροπή COTER.

Στην εισήγησή του ο κ. Σπυρίδων ανέδειξε την μεγάλη ανομοιομορφία που υπάρχει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σχέση με την εργασιακή νομοθεσία, τις συνθήκες εργασίας και τους μισθούς των εργαζομένων, κάτι που έχει έντονα αρνητικό αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου των μεταφορών και πολλές φορές στην οδική ασφάλεια.

Επεσήμανε δε ότι αυτό οφείλεται στην μεγάλη απόκλιση της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής μεταξύ των κρατών -μελών της ΕΕ. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι για παράδειγμα οι μισθοί των οδηγών ανάλογα με την χώρα προέλευσης κυμαίνονται από 300 έως 3300 ευρώ. Δηλαδή έχουν μια σχέση 1 προς 11 !

Ο τομέας της κινητικότητας αποτελεί τον μεγαλύτερο οικονομικό τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο , τόνισε κατα την ομιλία του ο κ. Σπυριδων, ενώ οι οδικές μεταφορές μόνο στην ΕΕ απασχολούν 5 εκατομύρια εργαζόμενους και εξυπηρετούνται απο 914.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Ο κ. Σπυρίδωνας, ζήτησε επίσης τα κράτη-μέλη να εφαρμόζουν συστηματικά και χωρίς εξαιρέσεις την ενιαία πλέον προτεινόμενη νομοθεσία, που αφορά στις διεθνείς μεταφορές, έτσι ώστε να διαμορφωθούν σταθεροί κανόνες δίκαιου ανταγωνισμού, που θα παράξουν θέσεις εργασίας, θα προσελκύσουν επενδύσεις και θα συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη των κρατών και των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η οριστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί τέλος Ιανουαρίου στην Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών, οπότε και θα αποτελέσει επίσημα την πολιτική πρόταση της Ευρωπαϊκής Αυτοδιοίκησης, για το θέμα αυτό, θέμα για το οποίο οι θέσεις- απόψεις των κρατών-μελών έχουν σημαντικες και σε ορισμενα σημεία αγεφύρωτες διαφορές.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ