Εφημερίδα Κοινωνική

Σοβαρά επεισόδια με τραυματίες στη Μόρια

 Breaking News

Σοβαρά επεισόδια με τραυματίες στη Μόρια
20 Δεκεμβρίου 2017

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια. Ολα ξεκίνησαν γύρω στις δέκα όταν Ιρακινοί και Αφγανοί συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στον καταυλισμό και συγκεκριμένα τη χρήση τουαλετών και μπάνιων.

Στις συμπλοκές συμμετείχαν και Αφρικανοί, οι οποίοι έβαλαν φωτιές σε κάδους και σωρούς απορριμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μεταφέρθηκαν περίπου 15 άτομα με τραύματα, δυο εκ των οποίων τραυματισμένοι με μαχαίρι. Ένας εξ αυτών εισήχθη και νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική, άσχημα μαχαιρωμένος στο στήθος. Δεκάδες, επίσης, τραυματισμένων, κυρίως από πέτρες στη διάρκεια πετροπόλεμων που μαίνονταν μέσα στον καταυλισμό, δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από εθελοντικές ομάδες που λειτούργησαν έξω από τον καταυλισμό.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές Αρχές κάηκαν και περίπου 10 σκηνές, στις οποίες διέμεναν άνδρες που συμμετείχαν στις συγκρούσεις. Τα επεισόδια έλαβαν τέλος κατά τις 4 το πρωί, ύστερα από συνεχείς επεμβάσεις ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών. Κατά τις επιχειρήσεις έγιναν προσαγωγές, από τις οποίες προέκυψαν δυο συλλήψεις.

Σημειώνεται ότι οι συγκρούσεις είναι πλέον σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και πυροδοτούνται από τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν εντός του hotspot.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ