Εφημερίδα Κοινωνική

Social Wi-Fi από τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

 Breaking News

Social Wi-Fi από τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου
08 Δεκεμβρίου 2017

O Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο 10 σημεία πρόσβασης για το social Wi-Fi του Δήμου, με 5.000 χρήστες ανά μήνα. Το επόμενο διάστημα πρόκειται να εγκαταστήσει 30 νέους κόμβους για το social Wi-Fi, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη και καλύτερη κάλυψη των αναγκών των πολιτών του Δήμου.

ePHOTOwifiΗ εγκατάσταση των νέων κόμβων πέρα από τα δημοτικά κτίρια πρόκειται να γίνει και σε εγκαταστάσεις ιδιωτών που το επιθυμούν, ή σε εμπορικά καταστήματα, καταστήματα εστίασης, κ.λπ., με στόχο η πόλη να γίνει ασύρματη με τη στήριξη όλων.

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου έχει τον εξοπλισμό που χρειάζεται και τον παρέχει δωρεάν σε όποιον δηλώσει ενδιαφέρον για να τον τοποθετήσει, ώστε να επεκτείνει το ασύρματο δίκτυο.

Ο ασύρματος εξοπλισμός αποτελείται από ένα απλό router με προστασία ταχύτητας και ασφαλείας ώστε να μην επιβαρύνει τη γραμμή που θα εγκατασταθεί (ανώτατα όρια 4 Mbit down/ 0,25 Mbit up). Παράλληλα, μπορεί να αυτοδικτυώνεται με εξοπλισμό που βρίσκεται κοντά ώστε να δημιουργείται ένα δίχτυ κάλυψης της πόλης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την αντίστοιχη φόρμα στη σελίδα http://goo.gl/PRGJvQ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Ανταποκρινόμενοι στη θέληση των πολιτών μας για δίκτυο social Wi-Fi ευρείας κάλυψης, προσκαλούμε τους πολίτες και τους επαγγελματίες στα όρια του Δήμου μας να στηρίξουν την πιλοτική δράση συνεργασίας με το Δήμο για τη βελτίωση των παροχών προς όλους τους πολίτες. Πρόκειται για μία καινοτόμα πρωτοβουλία, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε ορθή πρακτική με τη συνεργασία όλων μας. Όσοι ιδιώτες δηλώσουν συμμετοχή στη δράση αυτή, θα έχουν τη δυνατότητα διαφήμισης και μέσω της ειδικής ιστοσελίδας του δικτύου.»


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ