Εφημερίδα Κοινωνική

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για τους Δημοτικούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς

 Breaking News

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για τους Δημοτικούς Ραδιοφωνικούς Σταθμούς
11 Δεκεμβρίου 2017

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε ομόφωνα και εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο αφορά τις ραδιοφωνικές συχνότητες και ζητεί: να εξαιρεθούν οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί από κάθε διαδικασία δημοπράτησης ή εξαγοράς των αδειών τους.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Με αφορμή το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για τους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, που τέθηκε σε διαβούλευση το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα :

Οι προθέσεις της κυβέρνησης για τακτοποίηση του ραδιοφωνικού χάρτη συχνοτήτων μας βρίσκει σύμφωνους. Ωστόσο, τα σχέδια να τεθούν σε διαγωνιστική διαδικασία δημοπράτησης ή εξαγοράς των αδειών και οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί θα οδηγήσει ουσιαστικά στον αφανισμό τους.

Οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν είναι κερδοσκοπικές επιχειρήσεις και ο λόγος της ύπαρξής τους είναι η ανάδειξη της τοπικής δημοσιότητας, η πληροφόρηση και ψυχαγωγία, όλων των δημοτών.

Σκοπός της λειτουργίας των δημοτικών ραδιοφώνων και φυσικά του ραδιοφώνου του Πειραιά, ΚΑΝΑΛΙ 1 – 90,4 , είναι να κάνουν εκπομπές που απηχούν, αφουγκράζονται και φιλοξενούν την καθημερινότητα, τα προβλήματα, τις ανησυχίες, το πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι όχι μόνο του Πειραιά αλλά και όλων των Δήμων της Περιφέρειας και των νησιών του Αργοσαρωνικού. Επίσης να προβάλλουν δράσεις αλληλεγγύης και να είναι συνδεδεμένα με τους φορείς που τις εκπροσωπούν (δομές, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικές επιχειρήσεις κλπ).

Παράλληλα, δίνουν καθημερινά χρηστικές πληροφορίες για προγράμματα και υπηρεσίες που αφορούν τους δημότες και εξυπηρετούν με τον τρόπο τους ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν ιστορικά αποδείξει ότι αξιοποιούν με συνέπεια τις δημόσιες συχνότητες προς όφελος όλων των δημοτών-πολιτών, χωρίς να έχουν ως στόχο το κέρδος.

Η ενημέρωση και η ανάδειξη των τοπικών ζητημάτων, είναι από τα σημαντικότερα κοινωνικά αγαθά που η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να παρέχει στον πολίτη και αυτό ακριβώς κάνει με τα δημοτικά ραδιόφωνα.

Οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί με την τριαντάχρονη παρουσία τους έχουν ταυτιστεί με τις συγκεκριμένες συχνότητες από τις οποίες εκπέμπουν. Οποιαδήποτε αλλαγή τους θα επιφέρει σοβαρότατο πλήγμα στη λειτουργία τους.

Για το λόγο αυτό ,το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του ομόφωνα το ψηφίζει και ζητεί από τη ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ :

• Να εξαιρεθούν οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί από κάθε διαδικασία δημοπράτησης ή εξαγοράς των αδειών, όπως ακριβώς συνέβη και με τους δημοτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

• Να διατηρήσουν τις συχνότητες, με τις οποίες έχουν ταυτιστεί στην 30χρονη πορεία τους».

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ