Εφημερίδα Κοινωνική

Πατήρ Θωμάς: Έχω μαύρη ζώνη στο καράτε, έχω ρίξει ντιρέκτ – Πηγαίνω στα μπουζούκια για ποιμαντικούς λόγους

 Breaking News

Πατήρ Θωμάς: Έχω μαύρη ζώνη στο καράτε, έχω ρίξει ντιρέκτ – Πηγαίνω στα μπουζούκια για ποιμαντικούς λόγους
12 Δεκεμβρίου 2017

O πατήρ Θωμάς, ιερέας στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην Αθήνα, που ήταν το κεντρικό πρόσωπο του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου «France 2», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Άνδρα (19 Νοεμβρίου), μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.

Η στήριξη των απόρων μέσω συγκέντρωσης τροφίμων, κοινωνικών ιατρείων και άλλων αγαθοεργιών, αλλά και η έντονη ζωή του, καθώς πηγαίνει ακόμη και στα μπουζούκια, είτε για αγιασμό είτε για να εξομολογήσει τραγουδιστές, προκάλεσαν το ενδιαφέρον της γαλλικής τηλεόρασης, η οποία επί μία εβδομάδα ακολουθούσε παντού τον ιερέα.

«Πηγαίνω στα μπουζούκια πρώτα απ” όλα για ποιμαντικούς λόγους. Με καλούν για να κάνουμε εγκαίνια, να κάνουμε προσευχή, να παρακαλέσουμε τον Θεό να τους ευλογήσει την καινούρια σεζόν. Έχουμε και κατ” ιδίαν εξομολόγηση, συμβουλές ή ψυχολογική στήριξη. Οι άνθρωποι αυτοί πιστεύουν πιο πολλοί από τους άλλους ανθρώπους, διότι είναι μέσα στους κινδύνους και τις ανασφάλειες της νύχτας. Ο άνθρωπος του γραφείου νομίζει ότι δεν έχει ανάγκη τον Θεό και είναι βολεμένος» είπε χαρακτηριστικά ο πατήρ Θωμάς.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο ιερέας μίλησε στη γαλλική τηλεόραση. Η πρώτη ήταν το 2013, στο ντοκιμαντέρ που είχε επιμεληθεί ο πρώην άσος του ποδοσφαίρου, Ερίκ Καντονά, για το ελληνικό ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, με τίτλο «Looking For Athenes».

«Οι Έλληνες είχαν έναν τρόπο ζωής. Από τη μία στιγμή στην άλλη, όλα ανατράπηκαν. Οικογένειες χάνουν τις δουλειές τους και έρχονται στην εκκλησία, η οποία τους στηρίζει. Έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν οικογένειες, οι οποίες δεν έχουν νερό να πιουν. Το 2013 στην Ευρώπη αυτό δεν επιτρέπεται να συμβαίνει» είχε πει ο ιερέας στον Γάλλο αστέρα της «στρογγυλής θεάς», ο οποίος συνέδεσε το ελληνικό ποδόσφαιρο και το πάθος του κόσμου για τον αθλητισμό, με την οικονομική κρίση.

Στα 62 του χρόνια, ο πατήρ Θωμάς εξακολουθεί να γυμνάζεται και μάλιστα ασχολείται με ένα πολύ δυναμικό άθλημα, το κικ μπόξινγκ, ενώ υπήρξε και αθλητής του καράτε. «Έχω μαύρη ζώνη στο καράτε, είχα βγει 3ος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

 


Σχετικά άρθρα

Swiffy Output
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ