Εφημερίδα Κοινωνική

Μία πολυκατοικία στον Πειραιά «δίνει» μαθήματα ανθρωπιάς

 Breaking News

Μία πολυκατοικία στον Πειραιά «δίνει» μαθήματα ανθρωπιάς
20 Δεκεμβρίου 2017

Παράδειγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς δίνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών που νοικιάζει τα διαμερίσματα μιας ολόκληρης πολυκατοικίας, για να βρουν καταφύγιο άνθρωποι που βρίσκονται σε ανάγκη.

Τέτοιοι άνθρωποι, που ζουν στην πολυκατοικία, στα Μανιάτικα του Πειραιά, είναι ο Ηλιόδωρος Φίλιος με τη σύζυγο του Μάρθα και τις δυο τους κόρες, καθώς και η Μάρθα Καραλή με τους δύο γιους της.

Οι δύο οικογένειες στεγάζονται στα διαμερίσματα αυτής της πολυκατοικίας όπου το κόστος των ενοικίων καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την Εκκλησία.

Ο 52χρονος άνεργος Ηλιόδωρος ήταν ελαιοχρωματιστής και μια φορά τον μήνα εφοδιάζεται με τρόφιμα για την οικογένεια του από το συσσίτιο της Αρχιεπισκοπής.

ΜΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 Κάθε βράδυ ζητάει από τον φούρνο κοντά στο σπίτι του τρόφιμα που περίσσεψαν.

Η επίσης άνεργη γυναίκα του, η Ιωάννα 49 χρόνων, μαζί με την κόρη τους, την 15χρονη Χριστίνα, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, πηγαίνει στις λαϊκές αγορές της γειτονιάς τους όπου της χαρίζουν λίγα φρούτα και λαχανικά. Η Ιωάννα πηγαίνει στο ίδιο νυχτερινό σχολείο με την κόρη της, προσπαθώντας να αποκτήσει το απολυτήριο Λυκείου.

ΜΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Η Μάρθα, 49 χρόνων άνεργη, που έχει υποβληθεί σε πολλαπλές εγχειρήσεις στο ισχίο της λόγω ορθοπεδικού προβλήματος, έχει τέσσερα παιδιά.

Ζει με τον επίσης άνεργο 21 χρόνων γιο της Βύρωνα και τον 15χρονο Χρήστο, που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού. Τα άλλα δύο της παιδιά, ζουν κάτω από τη στέγη της «Κιβωτού του Κόσμου», μέχρι την ενηλικίωσή τους, λόγω της αδυναμίας της να καλύψει τις ανάγκες τους.

 

Η ίδια πάσχει επίσης από βαριάς μορφής γυροειδή αλωπεκία και κάθε μήνα, συνοδευόμενη από τον Χρήστο, κάνει μια διαδρομή μιας ώρας με το λεωφορείο για να επισκεφθεί το νοσοκομείο, όπου κάνει ενέσεις για να αντιμετωπίσει την ασθένειά της.

Και οι τρεις ζουν με τα επιδόματα ανεργίας και ασθένειας που λαμβάνουν από τις κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους.

Την προσπάθεια συντονίζει ο Ιερός Ναός Αγίων Ασωμάτων Θησείου (Άγιος Γεώργιος).

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ