Εφημερίδα Κοινωνική

Με κλούβες και ΜΑΤ απέκλεισαν τους δρόμους στο ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς

 Breaking News

Με κλούβες και ΜΑΤ απέκλεισαν τους δρόμους στο ειρηνοδικείο για τους πλειστηριασμούς
13 Δεκεμβρίου 2017

Σε έναν από τους πιο καλά φυλασσόμενους χώρους της χώρας μετατράπηκε σήμερα το Ειρηνοδικείο Αθηνών, από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν λάβει εντολές να προφυλάξουν τους συμβολαιογράφους που είχαν αναλάβει να διεκπεραιώσει πλειστηριασμούς. Από νωρίς το κτίριο θύμιζε «οχυρό», ενώ η πρόσβαση των διαδηλωτών έχει απαγορευτεί. Κι όλα αυτά ενώ τυπικώς οι συμβολαιογράφοι είχαν ανακοινώσει ότι σήμερα δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί, επιχειρηματολογώντας ότι η εκποίηση ακίνητης περιουσίας εις χείρας τρίτων δεν μπορεί να γίνεται όσο δεν λαμβάνονται μέτρα για την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων διαδηλωτών προσπαθούν να παρεμποδίζουν στους πλειστηριασμούς.

Στην οδό Λουκάρεως, είχε τοποθετηθεί μια κλούβα της Αστυνομίας, ενώ περιμετρικά υπήρχαν διμοιρίες των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ που απέτρεπαν την είσοδο σε διαδηλωτές.

Στο χώρο είχαν συγκεντρωθεί μέλη των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών, που όμως δεν είχαν τη δυνατότητα εισόδου στο κτίριο. Οι συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν τους συμβολαιογράφους κατά την είσοδό τους στο χώρο του Ειρηνοδικείου.

Κι ενώ για σήμερα, είχαν αναβληθεί οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία Αθηνών, Πειραιώς και Δωδεκανήσου, όταν επισπεύδοντες είναι τράπεζες, το Δημόσιο, οι δήμοι και τα ασφαλιστικά ταμεία, η αναγκαστική εκποίηση ακίνητης περιουσίας ιδιωτών γινόταν κανονικά όταν ο πλειστηριασμός αφορούσε διαφορές μεταξύ φυσικών προσώπων.

Μάλιστα, ένας συμβολαιογράφος που είχε αναλάβει να εκπλειστηριάσει ακίνητο για οικονομικές διαφορές μεταξύ ιδιωτών ακύρωσε τη διαδικασία όταν του προσκομίστηκαν στοιχεία που αποδείκνυαν ότι το προς πλειστηριασμό ακίνητο αποτελούσε λαϊκή πρώτη κατοικία!

Δείτε το βίντεο με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου:

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ