Εφημερίδα Κοινωνική

Με επιτυχία η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση με αφορμή τη σειρά βιβλίων της Εφημερίδας των Συντακτών

 Breaking News

Με επιτυχία η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση με αφορμή τη σειρά βιβλίων της Εφημερίδας των Συντακτών
22 Δεκεμβρίου 2017

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «100 χρόνια από τον Κόκκινο Οκτώβρη», που διοργάνωσε ο Δήμος Κορυδαλλού σε συνεργασία με την Εφημερίδα των Συντακτών και αφορμή την έκδοση σειράς βιβλίων της εφημερίδας για τα 100 χρόνια από την Ο-κτωβριανή Επανάσταση.

Κάτοικοι του Κορυδαλλού και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά βρέθηκαν την Τρίτη στο Πνευματικό Κέντρο, όπου παρουσιάστηκαν τα βιβλία του αφιερώματος σε μια λογι-κή «διαλόγου» ανάμεσα στο κοινό και στους συγγραφείς.

Καλωσορίζοντας ομιλητές και παρευρισκόμενους, ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης ανέ-φερε, μεταξύ άλλων, ότι «η Οκτωβριανή Επανάσταση ενέπνευσε διαχρονικά αιτήματα που θεμελίωσαν μιαν άλλη, ολότελα διαφορετική προοπτική, για την οικονομία, την ηθι-κή, την τέχνη, την διακυβέρνηση, την κοινωνική διαστρωμάτωση, τον πόλεμο, την ειρή-νη, την ανθρώπινη ζωή» και τόνισε ότι «ίσως χρειαστούν 100 κι άλλα 100 χρόνια για να αποτιμήσουμε ή και να γνωρίσουμε τα γεγονότα της Οκτωβριανής Επανάστασης». Τέ-λος, ευχαρίστησε την εφημερίδα γιατί, μεταξύ άλλων, είχε καταλυτική συμβολή στην α-ποκάλυψη και στην ανάδειξη του εγκληματικού χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, αφού η Β’ Πειραιά έχει βιώσει πραγματικά τις εγκληματικές ενέργειες αυτής της ναζιστικής οργά-νωσης.

Την εκδήλωση συντόνισε εκ μέρους του Δήμου Κορυδαλλού ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Μακρυνός, ο οποίος ανέφερε ότι «η Οκτωβριανή Επανάσταση ήταν μια επανάσταση ορόσημο, το μεγαλύτερο συμβάν του «σύντομου 20ου αιώνα», που δεν περιορίστηκε μόνο στο πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά και στα πεδία της τέχνης, του πολιτισμού και της κοινωνίας». Εκ μέρους της εφημερίδας συντονιστής ήταν ο δημο-σιογράφος Δημήτρης Ψαρράς, ενώ στο ακροατήριο ξεχώρισε η πολύ τιμητική παρουσία της Μάγδας Φύσσα.

Εfsyn_100hronia_265

Ο πρώην υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς παρουσίασε το βιβλίο του Αγγέλου Ελεφάντη «Η επαγγελία της αδύνατης επανάστασης, ΚΚΕ και αστισμός στον Μεσοπόλεμο», ενώ ο Φοίβος Οικονομίδης μίλησε για το βιβλίο του πατέρα του, Ορφέα Οικονομίδη, «Ο Μεγά-λος Οχτώβρης και η Ελλάδα», το οποίο έχει προλογίσει ο ίδιος.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν ο Γιάννης Μηλιός, συγγραφέας του βιβλίου «Ο σοβιετικός μαρξισμός και οι Έλληνες στοχαστές: Κορδάτος, Πουλιόπουλος, Μάξιμος, Λεκατσάς, Πουλαντζάς», η Αγγέλικα Ψαρρά, συγγραφέας του βιβλίου «Κι έγινα Μπολσεβίκα: Έμ-φυλοι απόηχοι του Οκτώβρη στην Ελλάδα» και ο Θανάσης Γιαλκέτσης, συγγραφέας του βιβλίου «Η Ουτοπία στην εξουσία – Η διάψευση της επαναστατικής επαγγελίας».

Παρεμβάσεις πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και ο Πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Πάνος Χαραλάμπους. Την εκδήλωση πα-ρακολούθησαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δημή-τρης Μπίρμπας, ο Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Ανδρέας Καπιτσίνος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Εδώ Κορυδαλλός» και «Πάμε Αλλιώς», Γιάννης Μελάς και Καίτη Κυλάκου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Μιχάλης Λώνας, οι Ε-ντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παύλος Γερακάρης, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης και Λα-μπρινή Μάνου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Βιδάλης.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Swiffy Output
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ