Εφημερίδα Κοινωνική

Κοινωνικό μέρισμα: Προς παράταση για τις αιτήσεις – Πληρωμή την Παρασκευή

 Breaking News

Κοινωνικό μέρισμα: Προς παράταση για τις αιτήσεις – Πληρωμή την Παρασκευή
12 Δεκεμβρίου 2017

Εκπνέει σήμερα το βράδυ η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τα κοινωνικό μέρισμα. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ολιγοήμερη παράταση για ειδικές περιπτώσεις.

Στην πλατφόρμα ήδη έχουν διορθωθεί κάποιες αδικίες και έχει προστεθεί και η δυνατότητα προσθήκης παιδιού το οποίο γεννήθηκε εντός του 2017 ή εφόσον κάποιος από τους γονείς λαμβάνει οικογενειακό επίδομα για το παιδί. Αυτή η δυνατότητα έρχεται να δώσει λύση σε προβλήματα που έχουν εμφανιστεί λόγω λάθους δήλωσης ΑΜΚΑ στο Ε1. Από την αρχή του προγράμματος έχουν προστεθεί 32.644 παιδιά ενώ έχουν εντοπιστεί 49 περιπτώσεις που προσπάθησαν να προσθέσουν δεύτερη φορά πρόσωπο που υπάρχει ήδη στην αίτηση απ” όταν δόθηκε η δυνατότητα προσθήκης παιδιού.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (11/12/2017, στις 17:10) που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) συνολικά έχουν εγκριθεί 1.195.286 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Στην πλατφόρμα έχουν υποβληθεί και άλλες 591.243 αιτήσεις οι οποίες παραμένουν μη ολοκληρωμένες. Από αυτές πιθανότητα έγκρισης έχουν μόνο οι 55.349 αιτήσεις. ανάμεσα στις υποβληθείσες αιτήσεις βρίσκονται 281.942 ακυρωμένες και 532.084 μη εγκεκριμένες.

pinakas

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως επισημαίνεται σε ενημερωτικό σημείωμα της ΗΔΙΚΑ, στα ΚΕΠ και στα γραφεία ΑΜΚΑ μπορεί να διορθωθούν προβλήματα με το ΑΜΚΑ, όπως:

Αφαίρεση του ΑΦΜ από διπλοεγγραφές ΑΜΚΑ ή «άσχετα» άτομα που τυχόν είχαν στο ΑΜΚΑ τους το ΑΦΜ του ενδιαφερομένου (συνήθως σε ζευγάρια όπου και στα δύο ΑΜΚΑ έχει δηλωθεί το ίδιο ΑΦΜ).

Ενημέρωση ΑΜΚΑ θανόντος με το ΑΦΜ του.

Αυτές οι ενέργειες γίνονται μόνο σε ΚΕΠ και στα γραφεία ΑΜΚΑ. Μάλιστα, διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης στην ΗΔΙΚΑ και δεν πρέπει ο κόσμος να προσέρχεται στην ΗΔΙΚΑ.

Νέα παράταση για τις αιτήσεις

Όσοι έχουν υποβάλει αίτηση και αυτή έχει ολοκληρωθεί και εγκριθεί μέχρι το βράδυ της Τρίτης θα δουν στους λογαριασμούς τους το μέρισμα την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.

Η πλατφόρμα ωστόσο θα είναι εκ νέου διαθέσιμη – με ολιγοήμερα παράταση – για αιτήσεις ώστε να μην αποκλειστούν πολίτες οι οποίοι δεν έχουν προλάβει να διευθετήσουν προβλήματα όπως με τον ΑΜΚΑ τους , δεν έχουν εξασφαλίσει τη συναίνεση από φιλοξενουμένους, έχουν προβλήματα με τον απαιτούμενο έναν μήνα ασφάλισης στον ΕΦΚΑ και άλλων ειδών προβλήματα.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ