Εφημερίδα Κοινωνική

Καταγγελία Γιάννη Καρδαρά: Ενοίκιο 186 χιλ. για 80 θέσεις στάθμευσης δικαστικών

 Breaking News

Καταγγελία Γιάννη Καρδαρά: Ενοίκιο 186 χιλ. για 80 θέσεις στάθμευσης δικαστικών
19 Δεκεμβρίου 2017

Καταγγελία με τίτλο: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΕΝΟΙΚΙΟ 186.300€ (για μία τριετία) ΓΙΑ 80-100 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΧ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΣτΕ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ «ΑΡΣΑΚΕΙΟΥ», κάνει ο Γιάννης Καρδαράς, Μέλος ΔΣ του Δικ. Συλλ. Πειραιά και μέλος ΔΣ του ΤΑΧΔΙΚ.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Στο ΔΣ του «Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων» (ΤΑΧΔΙΚ) την 11/12/2017 ήρθε ως θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης η «Μίσθωση 80 στεγασμένων θέσεων στάθμευσης των ΙΧ αυτοκινήτων των Δικαστών του ΣτΕ με απευθείας συμφωνία (χωρίς διαγωνισμό) λόγω δύο προηγηθέντων άγονων μειοδοτικών διαγωνισμών(σύμφωνα με το αρ. 27 του ΠΔ 715/1979 που αφορά τα ΝΠΔΔ όπως το ΤΑΧΔΙΚ) Σύμφωνα με τα με αριθμ. 288/19-9-2017 και 425/21-11-2017 έγγραφα του ΣτΕ ζητήθηκε η ταχύτερη δυνατή έγκριση της απευθείας ανάθεσης στην εταιρεία «Polis Park Αττική Στάθμευση ΑΕ (Αθηναϊκός Σταθμός Αυτοκινήτων ΑΕ Παραχώρησης) έναντι μηνιαίου μισθώματος 5.175 ΕΥΡΩ για 3 έτη(36 μήνες)=186.300 ΕΥΡΩ.

Το ΔΣ του ΤΑΧΔΙΚ κατά πλειοψηφία ενέκρινε την ανωτέρω δαπάνη για τα ΙΧ αυτοκίνητα των Δικαστών του ΣτΕ.

Ένα μέλος του ΔΣ του ΤΑΧΔΙΚ και εγώ προσωπικά διαφωνήσαμε. Σε ότι με αφορά η διαφωνία μου δεν έγκειται στους λόγους εάν δικαιούνται οι κ.κ. Σύμβουλοι Επικρατείας χώρων στάθμευσης των ιδιωτικών αυτοκινήτων τους πλησίον των Δικαστηρίων του ΣτΕ, ή αν όφειλε η Πολιτεία να προβλέψει θέσεις στάθμευσης των ΙΧ των ανώτατων Δικαστικών λειτουργών, ή εάν είναι νόμιμη ή μη η χρηματοδότηση από το ΤΑΧΔΙΚ.

Στη σημερινή συγκυρία της οικονομικής κρίσης και της στενότητας οι πολίτες και επομένως και οι κ.κ. Ανώτατοι Δικαστές αναλαμβάνουν το μέρος των βαρών που τους αναλογεί. Οι ίδιες αντιρρήσεις μου ισχύουν και για τα ΙΧ αυτοκίνητα και άλλων κρατικών λειτουργών όπου και εάν εγκρίνονται αντίστοιχες δαπάνες»

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ