Εφημερίδα Κοινωνική

Εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά από την Περιφέρεια Αττικής ενόψει των εορτών

 Breaking News

Εντείνονται οι έλεγχοι στην αγορά από την Περιφέρεια Αττικής ενόψει των εορτών
21 Δεκεμβρίου 2017

Εντατικοί καθημερινοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην αγορά από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με στόχο την προστασία των καταναλωτών και με έμφαση στην πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας.

Πρόκειται για πάσης φύσεως ελέγχους –υγειονομικούς, ασφάλειας τροφίμων, εφαρμογής αγορανομικών διατάξεων κ.ά.– σε χώρους εστίασης, υγειονομικού ενδιαφέροντος και γενικότερα σε χώρους τροφίμων και ποτών.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου έχουν διενεργηθεί αγορανομικοί έλεγχοι σε 425 επιχειρήσεις συνολικά, και συγκεκριμένα: σε 247 επιχειρήσεις τροφίμων, σε 95 επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και σε 83 επιχειρήσεις βιομηχανικών ειδών. Επιπλέον έχουν ελεγχθεί 140 αντλίες καυσίμων και έχουν διενεργηθεί 150 έλεγχοι για τη διακρίβωση ακρίβειας ζυγαριών.

Στους ελέγχους διαπιστώθηκαν 47 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 94.950 ευρώ. Ελήφθησαν 13 δείγματα προϊόντων για έλεγχο του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Παράλληλα, το τελευταίο 20ήμερο έχουν πραγματοποιηθεί υγειονομικοί έλεγχοι σε 2.919 επιχειρήσεις. Αναλυτικά, πρόκειται για ελέγχους σε 1.034 επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και αναψυχής, σε 320 υπεραγορές τροφίμων, σε 975 επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, σε 365 επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε 225 επιχειρήσεις παρασκευής και συσκευασίας.

Κατά τους ελέγχους διαπιστώθηκε 1 παράβαση και ασκήθηκε ποινική δίωξη, ενώ έγιναν συστάσεις σε 347 επιχειρήσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο, κλιμάκια της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης, σε διάστημα 20 ημερών έχουν πραγματοποιήσει 545 συνολικά ελέγχους: 161 σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης, 164 σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης, 60 σε σφαγεία, 73 σε εγκαταστάσεις τροφίμων ζωικής προέλευσης και 87 ποιοτικούς ελέγχους φυτικής προέλευσης στο Τελωνείο Πειραιά – Τελωνείο Ελευσίνας. Οι έλεγχοι σε τρόφιμα κατέληξαν σε 48 συστάσεις, ενώ κατά τον έλεγχο σε εγκαταστάσεις τροφίμων ζωικής προέλευσης έγιναν δύο κατασχέσεις συνολικού βάρους 2.439,7 κιλών.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Η Περιφέρεια Αττικής προτρέπει τους πολίτες να απευθύνονται στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της Περιφέρειας, σε περίπτωση που διαπιστώνουν διάθεση υποβαθμισμένων, ακατάλληλων, αλλοιωμένων ή με παραπλανητικές ενδείξεις προϊόντων.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ