Εφημερίδα Κοινωνική

Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Με επιτυχία ξεκίνησε ο κύκλος σεμιναρίων του Κοινωνικού Θεάτρου

 Breaking News

Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Με επιτυχία ξεκίνησε ο κύκλος σεμιναρίων του Κοινωνικού Θεάτρου
08 Δεκεμβρίου 2017

Με επιτυχία, στέφθηκε η έναρξη του τμήματος «Κοινωνικού Θεάτρου» στην Ανώτερη Σχολή Θεάτρου Δήμου Αγίας Βαρβάρας, «Ιάκωβος Καμπανέλης». Πρόκειται για δράση η οποία στοχεύει να εκπαιδεύσει νέους εμψυχωτές οι οποίοι με όπλο την θεατρική διδασκαλία θα προσεγγίσουν ομάδες και πολίτες που βρίσκονται στα όρια του κοινωνικού αποκλεισμού όπως Ρομά, αποφυλακισθέντες κ.α.

Ο πρώτος κύκλος των σεμιναρίων ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες με την προβολή της βιντεοσκοπημένης θεατρικής παράστασης «Επιστροφή». Η παράσταση έγινε με την διδασκαλία και σκηνοθεσία του Στάθη Γράψα και έλαβαν μέρος κρατούμενοι του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα. Στην συζήτηση που επακολούθησε με την συμμετοχή δημοτών, δόθηκε η ευκαιρία στους παρισταμένους να συνομιλήσουμε με τους συντελεστές της παράστασης. Εκτός από τον εμψυχωτή και δάσκαλο της ομάδας κ. Στάθη Γράψα και τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου του καταστήματος κράτησης κ. Νίκο Αρμένη, εξαιρετική εμπειρία ήταν η συζήτηση με τους ηθοποιούς-πρώην κρατούμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιλογή του σκηνοθέτη Νίκου Γράψα δεν ήταν τυχαία καθώς προσφέρει τις υπηρεσίες του εδώ και τρία χρόνια εθελοντικά στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα δημιουργώντας θεατρική ομάδα κρατουμένων, η οποία έχει πραγματοποιήσει συνολικά δώδεκα παραστάσεις.

Τα σεμινάρια του τμήματος Κοινωνικού Θεάτρου συνεχίζονται στο πλαίσιο λειτουργίας της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του Δήμου Αγίας Βαρβάρας. Δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected] (απαραίτητο ονοματεπώνυμο, ιδιότητα και τηλέφωνο επικοινωνίας).Πληροφορίες στο τηλ.2105622799

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ