Εφημερίδα Κοινωνική

Τι λέει ο αντιδήμαρχος Κυριάκος Σιγαλάκος για το 54ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά

 Breaking News

Τι λέει ο αντιδήμαρχος Κυριάκος Σιγαλάκος για το 54ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά
13 Νοεμβρίου 2017

Στο από 1-11-2017 Δελτίο Τύπου ο Σύλλογος Γονέων του 54ου Δημοτικού Σχολείου αναφέρει, ότι:

«…βρέθηκε χθές στη δυσάρεστη θέση να καταθέσει έγγραφη καταγγελία για τη συνεχιζόμενη ολιγωρία και αδιαφορία … των υπηρεσιών του Δήμου».

Στο κείμενο γίνεται και περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και των κινδύνων που ελλοχεύουν.

H πραγματικότητα όμως, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έβγαλε το Κυριάκος Σιγαλάκος, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΟΜΗΣΗΣ & Γ.Σ.Π – ΑΡΧΙΤ/ΚΟΥ & Λ.Τ.Ε «είναι διαφορετική από όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Κ. Σιγαλάκο, έχουν γίνει οι παρακάτω ενέργειες:

Α ) Αρκετές τακτικές επικοινωνίες και ενημερώσεις με την Δ/νση του σχολείου και το Δ.Σ του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Β ) Στη λήξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς σε σύσκεψη στο σχολείο, σαν υπεύθυνος αντιδήμαρχος ενημερώθηκα από τον τότε Δ/ντή, όσο και τον Σύλλογο Γονέων για τα προβλήματα και τους ανέλυσα την προοπτική επίλυσης αυτών.

Ειδικότερα τους ενημέρωσα, ότι το σχολείο έχει ήδη συμπεριληφθεί σε πρόγραμμα εκτέλεσης εργασιών αναβάθμισης και συντήρησης των υποδομών σχολικών κτηρίων, έχει ήδη εκτελεσθεί ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου και αναμένεται η ανακήρυξη αυτού.

Όσοι έχουν σχέση με τέτοια θέματα γνωρίζουν, ότι για την ολοκλήρωση της δημοπρασίας κάθε έργου, υπάρχει σημαντική καθυστέρηση που δεν οφείλεται στις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά στην κεντρική διοίκηση (εγκρίσεις από Πάρεδρο Ελεγκτικού Συμβουλίου, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενστάσεις μεταξύ των διαγωνιζομένων, κλπ).

Γ ) Στις 18-10-2017 με πρόσκληση της Δ/ντριας παραβρέθηκα σε κοινή σύσκεψη διδασκόντων και Συλλόγου Γονέων στο σχολείο και τους ενημέρωσα, ότι η όλη αυτή η γραφειοκρατική διαδικασία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί .

Δ ) Στις 31-10-2017, δηλ. ανήμερα της έγγραφης καταγγελίας του Συλλόγου Γονέων στις υπηρεσίες του Δήμου, επισκέφθηκα, μαζί με τον ανάδοχο του έργου νωρίς το πρωί το σχολείο, προκειμένου ο ανάδοχος να αποκτήσει γνώση του χώρου και των απόψεων τις Δ/ντριας για την μεταξύ τους συνεργασία.

Σημειωτέον, ότι οι εργασίες που αφορούν το 54ο Δ.Σ. είναι κατά απόλυτη προτεραιότητα από όλα τα σχολεία».

Ο ίδιος, προσθέτει:

«Παρόλα αυτά, σήμερα έλαβα γνώση του από 6-11-2017 υπηρεσιακού σημειώματος της κ. Δ/ντριας προς τις υπηρεσίες του Δήμου, που ζητάει πληροφορίες για τα ίδια ακριβώς θέματα, για τα οποία έχει λάβει την πλέον υπεύθυνη ενημέρωση από εμένα, ως αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Με την ευκαιρία θέλω να τονίσω, ότι όλοι οι Σύλλογοι Γονέων θα πρέπει να θεωρούν τον Δήμο αρωγό στην κοινή μας προσπάθεια.

Επίσης με λυπεί το γεγονός και με προβληματίζει ταυτόχρονα ότι ανεξάρτητα από την διοικητική εμπειρία της κ. Δ/ντριας και παρά την διαρκή και υπεύθυνη ενημέρωση που έχει η κ. Δντρια, δεν μπορεί τα υπηρεσιακά έγγραφα να θυμίζουν συνδικαλιστικά κείμενα».

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Swiffy Output
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ