Εφημερίδα Κοινωνική

Ταξίδεψε με καγιάκ από το Όσλο στον Πειραιά, τιμώντας τους πρόσφυγες (βίντεο)

 Breaking News

Ταξίδεψε με καγιάκ από το Όσλο στον Πειραιά, τιμώντας τους πρόσφυγες (βίντεο)
22 Νοεμβρίου 2017

Έκανε κουπί με το καγιάκ του 183 ημέρες από το Όσλο μέχρι το δικό μας λιμάνι, το λιμάνι του Πειραιά, για την Ειρήνη, την Καλοσύνη και την Ανθρωπιά. Απίστευτο, κι όμως, αληθινό! Χομπίστας από το Βανκούβερ, στην ηλικία των 60 ετών, έκανε το πιο «τρελό» ταξίδι της ζωής του. Ο Μαρκ Φούχρμαν πέρασε από άγριες θάλασσες, ποτάμια και κανάλια 15 ευρωπαϊκών χωρών, διανύοντας συνολικά 5.400 χιλιόμετρα. Το ταξίδι του είχε ξεκινήσει τον περασμένο Απρίλιο. Σύμφωνα με το Reuters, ο Μαρκ, πατέρας τριών ενήλικων παιδιών, έφτασε στον Πειραιά 15 κιλά πιο ελαφρύς!

Ο ταξιδιώτης με το καγιάκ, δήλωσε πως πέρασε πολλούς κινδύνους, μεταξύ των οποίων ισχυροί άνεμοι και μεγάλα κύματα. «Σκεφτόμουν να τα παρατήσω σε καθημερινή βάση. Δεν ήξερα τι με περιμένει», δήλωσε χαρακτηριστικά. Όπως αναφέρει δε, χρειάστηκε μέχρι και να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο, λόγω υποθερμίας. Στο περιστατικό επενέβη η Σουηδική Ακτοφυλακή.

Όσο για τη διαμονή του, τις περισσότερες φορές έστηνε τη σκηνή του, εκτός από κάποιες περιπτώσεις κατά τις οποίες ντόπιοι του άνοιγαν τα σπίτια τους ή τα σκάφη τους, για να κοιμηθεί.

Ο 60χρονος έχασε τη γυναίκα του, από καρκίνο, πριν από έξι χρόνια και όπως λέει, ένιωσε ότι η κοινωνία έχει χάσει την αίσθηση της οικογένειας και της ανθρωπιάς.

Με αυτό τον εκκεντρικό και αξιοζήλευτο τρόπο αποφάσισε να στείλει το δικό του μήνυμα ότι οι πράξεις καλοσύνης μπορούν σε πάνε παραπέρα…

Ο Φούρχμαν πέρασε, μεταξύ άλλων, από την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αλβανία, την Κροατία και το Βέλγιο, ενώ επέλεξε την Αθήνα ως προορισμό του ταξιδιού του ως αναγνωριστική κίνηση για τις προσπάθειες στήριξης των Ελλήνων προς τους χιλιάδες πρόσφυγες!


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Swiffy Output
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ