Εφημερίδα Κοινωνική

Πειραιώτες, το κεφάλι… ψηλά!

 Breaking News

Πειραιώτες, το κεφάλι… ψηλά!
22 Νοεμβρίου 2017

Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες από την μερική κατάρρευση εγκαταλελειμμένου κτιρίου στην οδό Καραΐσκου στον Πειραιά που προκάλεσε τρόμο σε συμπολίτες μας αλλά και ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα.

Η κακοκαιρία της προηγούμενης εβδομάδας έφερε νέες ανησυχίες στην πόλη, όχι μόνο για τις πλημμύρες αλλά και για την κατάσταση κάποιων κτιρίων που οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν αφήσει το έλεος της μοίρας τους!

Οι υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά, το τελευταίο διάστημα, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των πολιτών ενώ μαζικά αναρτώνται εκθέσεις επικινδυνότητας.

Ωστόσο, η ευθύνη βαραίνει τους ιδιοκτήτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άφαντοι ή αδιαφορούν!

Την Τρίτη δυστυχώς, γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη τέτοιας περίπτωσης. Βρεθήκαμε μπροστά σε πτώση μαρμάρων από κτίριο, επί της λεωφόρου Ηρώων Πολυτεχνείου 98 στον Πειραιά.

1

Μόλις έγινε γνωστό το συμβάν και εφόσον δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός περαστικού, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και διέκοψε την διέλευση από το συγκεκριμένο σημείο. Σημειώστε, ότι εκεί υπάρχει η στάση «Βρυώνη» που εξυπηρετεί πολλούς επιβάτες ΜΜΜ.

2

Δεν είναι όμως μόνο συγκεκριμένο σημείο, όπου παρατηρήθηκε «κίνδυνος από ψηλά»! Πτώσεις μαρμάρων είχαμε και στο Ταχυδρομείο Πειραιά που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τσαμαδού και Φίλωνος, όπου καθημερινά περνάνε πολλοί συμπολίτες μας. Εκεί μπήκε μια κόκκινη «απαγορευτική» κορδέλα.

Σε άλλο σημείο του Πειραιά, στη γωνία Ολυμπίας και λεωφόρου Γρ. Λαμπράκη, που κάποτε λειτουργούσε η Τράπεζα Κύπρου, είχαμε επίσης, πτώση τσιμέντων και σοβάδων! Και εκεί μπήκε «απαγορευτική» κορδέλα διέλευσης.

3

Και να ήταν μόνο αυτά τα περιστατικά που σας προαναφέραμε; Καταγγελίες που έγιναν στην εφημερίδα μας αναφέρουν ότι και σε άλλο σημείο έπεσαν αντικείμενα από ψηλά. Συγκεκριμένα, στη συμβολή των οδών 2ας Μεραρχίας και Υψηλάντου, εκεί όπου κάποτε λειτουργούσε εστιατόριο και σήμερα είναι εγκαταλελειμμένο. Και εκεί (επί της Υψηλάντου) μπήκε απαγορευτική κορδέλα, εκ των υστέρων.

Σίγουρα, θα έχετε παρατηρήσει και εσείς αντίστοιχα σημεία της πόλης μας που είναι επικίνδυνα. Προσφάτως, μας είχαν πει για την περιοχή του Αγίου Διονυσίου.

4

Σε κάθε περίπτωση, επειδή οι διαδικασίες είναι πολύπλοκες και τα κτίρια αυτά «παραμένουν όρθια, μέχρι να πέσουν», καλό θα είναι να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγετε να περνάτε κάτω από αυτά και να ενημερώνετε τον Δήμο. Τα μάτια σας λοιπόν, δεκατέσσερα και… ψηλά!

5

 

6


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ