Εφημερίδα Κοινωνική

ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ: Παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο για ΧΡΩΠΕΙ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΑΡΟΔΙΟΥΣ

 Breaking News

ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ: Παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο για ΧΡΩΠΕΙ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΑΡΟΔΙΟΥΣ
01 Νοεμβρίου 2017

Την επικαιροποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Πειραιά στο χώρο της άλλοτε ιδιοκτησίας της ΧΡΩΠΕΙ στο Νέο Φάληρο, αλλά και το ζήτημα των Παρόδιων έθεσε η δημοτική κίνηση «το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας» σε προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Οκτωβρίου 2017. Επίσης στη διάρκεια της συνεδρίασης οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΛτΑ αναφέρθηκαν και στο θέμα των σχολικών κτηρίων.

ΧΡΩΠΕΙ

“Τα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ συμπεριλαμβάνονται στους ελάχιστους διαθέσιμους ελεύθερους χώρους για τη δημιουργία χώρων Πρασίνου και αθλητικών εγκαταστάσεων στον Πειραιά. Οι κάτοικοι και οι φορείς της πόλης διεκδικούν εδώ και πολλά χρόνια την υλοποίηση και την εφαρμογή του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας και του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Πειραιά.

Επειδή όμως έχει παρέλθει τριετία από την τελευταία επικαιροποίηση, κρίνεται απολύτως αναγκαία η εκ νέου επικαιροποίηση των αποφάσεων.

Ο Δήμαρχος, κ. Γιάννης Μώραλης, δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει την πρότασή μας, την οποία έχουμε καταθέσει και εγγράφως, καθώς και ότι θα μεριμνήσει για την επαναφορά του θέματος και την ένταξή του στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου”.

ΣΧΟΛΕΙΑ

“Με αφορμή τη μίσθωση του κτηρίου επί των οδών Καραΐσκου και Μπουμπουλίνας (πρώην Ράλλειος) για τη μεταστέγαση του 13ου ΓΕΛ (πρώην Πολυκλαδικού) με τριπλάσιο μίσθωμα από το σημερινό, θέσαμε το κτηριακό ζήτημα των σχολείων και αναφερθήκαμε συγκεκριμένα στη μη συγκρότηση των Επιτροπών Καταλληλόλητας για την εξεύρεση νέων χώρων για τα σχολεία Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης, θέμα για το οποίο έχουμε καταθέσει εγγράφως εμπεριστατωμένη πρόταση.

Εξάλλου -και για μια ακόμη φορά- σταθήκαμε στο θέμα του 50ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο στεγάζεται σε προκατασκευασμένο (προκάτ) κτήριο στην πλατεία Πηγάδας, και για το οποίο έχει απαλλοτριωθεί οικόπεδο και έχει ολοκληρωθεί η μελέτη ανέγερσής του. Όμως, ο Δήμος δεν έχει ζητήσει ακόμα τη χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής, που διαθέτει τις σχετικές πιστώσεις. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος απάντησε ότι υπάρχει «κινητικότητα» στο θέμα, χωρίς ωστόσο να αιτιολογήσει την αδικαιολόγητη καθυστέρηση ένταξης του σε πρόγραμμα χρηματοδότησης”.

ΠΑΡΟΔΙΟΙ

“Για πολλοστή φορά θέσαμε προ ημερησίας διάταξης το ζήτημα της ρύθμισης του θέματος των παρόδιων κατοίκων της Παλιάς Κοκκινιάς και των Καμινίων, οι οποίοι, σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή οικονομικής κρίσης, καλούνται να πληρώσουν μεγάλα ποσά για απαλλοτριώσεις οικοπέδων που έγιναν από τον Δήμο προ εικοσαετίας”.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ