Εφημερίδα Κοινωνική

ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ

 Breaking News

ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ
06 Νοεμβρίου 2017

Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, του Σωκράτη και της Πηνελόπης, γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1906. Το 1922 ήρθε ως πρόσφυγας στην Ελλάδα και έπειτα από λίγο μετανάστευσε στην Αργεντινή. Το 1932 αγόρασε το πρώτο του πλοίο, το οποίο ονόμασε Καλλιρόη προς τιμήν της αδελφής του.

Το 1946 παντρεύτηκε την κόρη του εφοπλιστή Σταύρου Λιβανού Αθηνά-Τίνα και απέκτησε μαζί της δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο, που γεννήθηκε το 1948 στην Νέα Υόρκη και τη Χριστίνα, που γεννήθηκε το 1950 στη Νέα Υόρκη επίσης. Περίπου δέκα χρόνια αργότερα, ο Ωνάσης και η Τίνα Λιβανού χώρισαν.

Πολύ γρήγορα ο Ωνάσης, χάρη στο ιδιοφυές επιχειρηματικό του ταλέντο, αναδείχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους εφοπλιστές του κόσμου, κυρίως στoν τομέα των πετρελαιοφόρων. Το όνομά του έγινε συνώνυμο του μύθου όχι μόνο στους οικονομικούς κύκλους της παγκόσμιας κοινότητας αλλά και μεταξύ των απλών ανθρώπων.

Το 1956, ο Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε από το ελληνικό Δημόσιο το προνόμιο εκμετάλλευσης των Ελληνικών Αεροπορικών Συγκοινωνιών και ίδρυσε την Ολυμπιακή Αεροπορία. Η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 6 Απριλίου 1957, με προδιαγραφές εξυπηρέτησης επιβατών που σήμερα θεωρούνται αδιανόητες λόγω κόστους. Πολύ γρήγορα άνοιξε τα φτερά της στις πέντε ηπείρους και αναδείχθηκε σε μία από τις ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο. Στα τέλη του 1974 ο Ωνάσης κατήγγειλε τη σύμβαση με το ελληνικό Δημόσιο και στις 4 Αυγούστου 1975, μετά το θάνατό του, η Ολυμπιακή Αεροπορία μεταβιβάστηκε στο ελληνικό Δημόσιο.

Το 1963, ο Ωνάσης αγόρασε τον Σκορπιό, ένα μικρό, άγονο και άνυδρο νησί, στο Ιόνιο. Φύτεψε χιλιάδες δέντρα και φυτά, έκτισε μικρούς ξενώνες και το μεταμόρφωσε σε ένα μικρό επίγειο παράδεισο. Εκεί συνήθιζε να περνά κάποιες μέρες των διακοπών του συντροφιά με διάσημους φίλους του, προβάλλοντας έτσι την Ελλάδα διεθνώς.

Τo 1968, ο Αριστοτέλης Ωνάσης παντρεύτηκε τη Ζακλίν Μπουβιέ, χήρα του δολοφονηθέντος Προέδρου των ΗΠΑ Τζ.Φ. Kένεντι. Στις 24 Ιανουαρίου 1973, ο γιος του Ωνάση Αλέξανδρος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία μόλις 25 ετών. Ο πρόωρος και αδόκητος θάνατός του επέφερε στον Αριστοτέλη Ωνάση βαρύ πλήγμα, από το οποίο δεν συνήλθε ποτέ. Πέθανε δύο χρόνια αργότερα, στις 15 Μαρτίου 1975, στο Παρίσι.

Σύμφωνα με την επιθυμία του, ετάφη δίπλα στο εκκλησάκι της Παναγίτσας, στον Σκορπιό, όπου αναπαύονταν ήδη ο γιος του και η αδελφή του Άρτεμη. Εκεί ετάφη αργότερα και η Χριστίνα, η οποία πέθανε στις 19 Νοεμβρίου 1988 στην Αργεντινή.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Επιθυμώντας να τιμάται η μνήμη του γιου του μέσω ενός κοινωφελούς ιδρύματος, ο Αριστοτέλης Ωνάσης έδωσε εντολή στη χειρόγραφη διαθήκη του για τη διανομή της περιουσίας του ανάμεσα στο -υπό σύσταση- ίδρυμα, που θα έφερε το όνομα του Αλέξανδρου Σ. Ωνάση, και στην κόρη του, Χριστίνα. Τελικά έλαβε το ίδρυμα το 45% της περιουσίας του -σχεδόν το μερίδιο που θα κληροδοτούσε στον Αλέξανδρο- και το υπόλοιπο 55% έλαβε η κόρη του, προβλέποντας ρητά να μείνουν οι δύο περιουσίες αυτοτελείς και ανεξάρτητες.

Μετά το θάνατο του Αριστοτέλη Σ. Ωνάση οι εκτελεστές της διαθήκης του, ανάμεσά τους και στενοί συνεργάτες του, προέβησαν στις ενδεδειγμένες ενέργειες για να αποκτήσει νομική υπόσταση το νεοσυσταθέν ίδρυμα, που ονομάστηκε ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σ. ΩΝΑΣΗΣ.

Σύμφωνα με την επιθυμία του διαθέτη, έδρα του ιδρύματος ορίστηκε το Vaduz του Liechtenstein, η νομοθεσία του οποίου επέβαλε τη δημιουργία δύο επάλληλων ιδρυμάτων -του Επιχειρηματικού, με σκοπούς αμιγώς εμπορικούς, και του Κοινωφελούς με σκοπούς καθαρά κοινωφελείς- ώστε οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του ενός να μην εμπλέκονται στο έργο του άλλου.

Το Επιχειρηματικό Ίδρυμα δραστηριοποιείται στη ναυτιλία και σε άλλες επιχειρήσεις με μοναδικό δικαιούχο του το Κοινωφελές Ίδρυμα. Σύμφωνα με τη διαθήκη του Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα δαπανά το 40% περίπου από τα καθαρά ετήσια κέρδη του Επιχειρηματικού, ενώ τα υπόλοιπα επανεπενδύονται.

ΓΕΝΙΚΑ

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης συστάθηκε τον Δεκέμβριο του 1975 σύμφωνα με την επιθυμία του Αριστοτέλη Ωνάση στο όνομα του γιου του Αλέξανδρου Ωνάση. Κατά τη ρητή βούληση του Αριστοτέλη Ωνάση, έδρα του Ιδρύματος είναι το Vaduz του Liechtenstein.

Ο πολιτισμός, η παιδεία, το περιβάλλον, η υγεία και η κοινωνική αλληλεγγύη είναι οι βασικές προτεραιότητες του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Όλες οι δραστηριότητες του Κοινωφελούς Ιδρύματος σχετίζονται με την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό. Στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης προωθούνται έργα με κοινωφελή χαρακτήρα ενώ με βάση τους κανονισμούς του Ιδρύματος και τη βούληση του Αριστοτέλη Ωνάση αποκλείεται η ατομική φιλανθρωπία. Όλα τα έργα του Ιδρύματος χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τα κέρδη ενός αυτοτελούς και θεσμικά ανεξάρτητου Ιδρύματος με επιχειρηματικό χαρακτήρα με το όνομα Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης με έδρα το Vaduz του Liechtenstein, το οποίο δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της ναυτιλίας και των επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία και χρηματοοικονομικά προϊόντα.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

Το σύνολο των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, από τη σύστασή του έως σήμερα, οφείλεται στην κερδοφορία του Επιχειρηματικού Ιδρύματος, η οποία επιτεύχθηκε με σκληρή δουλειά, όραμα και σωστό σχεδιασμό από το προεδρείο του, συνεπικουρούμενο από το διοικητικό συμβούλιο.

Το Επιχειρηματικό Ίδρυμα αναπτύσσει ποικίλες δραστηριότητες, εκ των οποίων η σημαντικότερη ήταν και παραμένει παραδοσιακά η ναυτιλιακή, συνεχίζοντας την παράδοση του ιδρυτή του Αριστοτέλη Ωνάση, της σημαντικότερης προσωπικότητας του 20ού αιώνα στο χώρο της ναυτιλίας, σύμφωνα με τη Lloyd’s List, την πιο έγκριτη καθημερινή ναυτιλιακή εφημερίδα.

Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε εγκαταστήσει την ναυτιλιακή του επιχείρηση στη Νέα Υόρκη.

Η εταιρεία OLYMPIC SHIPPING AND MANAGEMENT S.A. αποτελεί τη συνέχεια της OLYMPIC MARITIME, την οποία ίδρυσε το 1952 στο Παρίσι ο Αριστοτέλης Ωνάσης και η οποία είχε την έδρα της στο Μονακό έως τις αρχές του 1990. Έκτοτε η εταιρεία μετεφέρθη στην Αθήνα

και συγκεκριμένα στο Παλαιό Φάληρο. Η SPRINGFIELD SHIPPING Co PANAMA S.A. έχει αναλάβει την τεχνική διαχείριση του στόλου με βασικό γνώμονα τη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε θέματα ασφάλειας των πληρωμάτων, του πλοίου και προστασίας του περιβάλλοντος.

Στα υπό διαχείριση πλοία απασχολούνται σήμερα 600 περίπου ναυτικοί, από τους οποίους οι 200 είναι Έλληνες και οι 80 Ρώσοι αξιωματικοί και οι υπόλοιποι 320 αλλοδαποί ναύτες.

Το 2015, η περιουσία του επιχειρηματικού Ιδρύματος είναι τουλάχιστον πενταπλάσια από εκείνη που του κληροδότησε το 1975 ο Αριστοτέλης Ωνάσης, χωρίς να συνυπολογίζεται το σημαντικότατο ποσό που έχει διατεθεί για κοινωφελή έργα κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών.

Το ποσό των δωρεών αυτών είναι σε σημερινές τιμές διπλάσιο εκείνου που είχε διαθέσει ο Αριστοτέλης Ωνάσης ως αρχικό κεφάλαιο του Ιδρύματος.

Ειδικότερα, στις 6 Δεκεμβρίου 1975 – ημερομηνία συστάσεως του επιχειρηματικού Ιδρύματος – η περιουσία του συνίστατο σε:

25,5 πλοία

Η μέση ηλικία των δεξαμενόπλοιων ήταν 10,6 έτη και των πλοίων ξηρού φορτίου 8,2 έτη.

Κινητές αξίες

Μετοχές, ομόλογα, προθεσμιακές καταθέσεις.

Ακίνητα

Ένα ακίνητο στο Λονδίνο και το οικόπεδο επί της Λεωφόρου Συγγρού, έκτασης 8 στρεμμάτων, όπου ανεγέρθηκε το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Η περιουσία που διαχειρίζεται αποκλειστικά το επιχειρηματικό Ίδρυμα συνίσταται σε:

31 πλοία: 21 σύγχρονα δεξαμενόπλοια διπλών τοιχωμάτων και 10 πλοία χύδην ξηρού φορτίου. Η συνολική μεταφορική ικανότητά τους ανέρχεται σε 6.196.712 τόνους (ΜΤ). Το σταθμισμένο όριο ηλικίας των δεξαμενόπλοιων είναι τα 8,46 χρόνια και των πλοίων χύδην ξηρού φορτίου τα 5,1 χρόνια. Η αξία των πλοίων αυτών είναι πολλαπλάσια της αξίας των πλοίων που κληρονόμησε το Ίδρυμα από τον Αριστοτέλη Σ. Ωνάση.

Κινητές αξίες

Μετοχές, ομόλογα, προθεσμιακές καταθέσεις και άλλες επενδύσεις χαρτοφυλακίου.

Ακίνητα

Το επιχειρηματικό Ίδρυμα διαχειρίζεται ακίνητη περιουσία στις Η.Π.Α., το Λονδίνο, το Βουκουρέστι και την Αθήνα, ενώ από τον ιδρυτή του είχε λάβει μόνο ένα ακίνητο στο Λονδίνο.

Δρ. Αντώνης Παπαδημητρίου

Προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

«Tο Ίδρυμα Ωνάση ακολουθεί την εντολή του Αριστοτέλη Ωνάση, ενός επιχειρηματία που πάντα έβλεπε μακριά αλλά κυρίως πάντα έβλεπε αλλιώς. Ο ίδιος ήταν ένα πρόσωπο που λειτουργούσε ως σύμβολο πλούτου, αλλά χάρη στο ίδρυμα που κληροδότησε, πλέον ταυτίζεται και με την πρόσβαση στον πνευματικό πλούτο, τον οποίο ορίζουμε ως παιδεία, πολιτισμό, κοινωνική αλληλεγγύη. Παιδεία και πολιτισμό ως όχημα κοινωνικής συνοχής. Αυτή είναι η αποστολή του Ιδρύματος. Εκείνο που ορίστηκε ως υποχρέωση πριν από 40 χρόνια είναι ακριβώς η προσπάθεια να έχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πρόσβαση σε αυτά τα αγαθά και να υποστηριχθεί η Ελλάδα απελευθερώνοντας τις δυνάμεις των ανθρώπων της.»

ΣΤΕΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

Το Δεκέμβριο του 2010 εγκαινιάστηκε στην Αθήνα η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ένα κέντρο πολιτισμού,προσβάσιμο σε όλους. Αποστολή της Στέγης είναι η προβολή της σύγχρονης πολιτιστικής έκφρασης, η υποστήριξη των Ελλήνων δημιουργών, η καλλιέργεια διεθνών συνεργασιών, η εκπαίδευση και η διά βίου μάθηση, η συνύπαρξη και η συνομιλία των επιστημών και των ιδεών με τις τέχνες. Οι χώροι τέχνης στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση δίνουν μια μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν θέατρο, διαλέξεις, μουσικές παραστάσεις, χορό και όπερα.

Για την αρχιτεκτονική μελέτη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση συγκεντρώθηκαν 66 υποψηφιότητες από όλο τον κόσμο, από τις οποίες επελέγη η πρόταση του γαλλικού αρχιτεκτονικού γραφείου Architecture Studio. Το κτίριο θεμελιώθηκε το 2000 και κατασκευάστηκε με την αποκλειστική χρηματοδότηση και επίβλεψη του Ιδρύματος Ωνάση. Αποτελεί ένα έξοχο δείγμα σύγχρονης αρχιτεκτονικής ενώ η απλότητα του κτιριακού όγκου και η απέριττη μορφολογία τού προσδίδουν έναν έντονο μνημειακό χαρακτήρα.

Για το εσωτερικό των αμφιθεάτρων πραγματοποιήθηκε νέα αρχιτεκτονική μελέτη του αρχιτέκτονα Mark Foley. Τον φωτισμό στις θεατρικές αίθουσες, επιμελήθηκε ο James Morse ενώ ο επανασχεδιασμός του αρχιτεκτονικού φωτισμού σε όλο το κτίριο πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Ελευθερία Ντεκώ & Συνεργάτες.

Οι εσωτερικοί χώροι της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, με συνολική έκταση 18.000 τ.μ., αναπτύσσονται σε 7 ορόφους και 9 υπόγεια επίπεδα. Το κτίριο περιλαμβάνει:

• Κεντρική Θεατρική Σκηνή Αριστοτέλης Ωνάσης 880 θέσεων, κατάλληλη για θεατρικές παραστάσεις, συμφωνική ορχήστρα, όπερα, χορό, κινηματογράφο, διαλέξεις και συνέδρια

• Μικρή Σκηνή Χριστίνα Ωνάση 220 θέσεων, κατάλληλη για θεατρικές, μουσικές ή χορευτικές παραστάσεις, διαλέξεις και ειδικές κινηματογραφικές προβολές (πολυμέσων, εικονικής πραγματικότητας)

• Εκθεσιακό χώρο Αλέξανδρος Ωνάσης εμβαδού 600 τ. μ.

• Υπαίθριο θέατρο

• Εστιατόριο και υπαίθριο χώρο εστίασης

• Μπαρ

• Υπόγειους χώρους στάθμευσης

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τη λειτουργία της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.sgt.gr.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Το Ίδρυμα Ωνάση από το 1978 χορηγεί υποτροφίες προς Έλληνες πτυχιούχους Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό. Το 1998 θεσμοθέτησε νέο πρόγραμμα υποτροφιών για διδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα, το οποίο επεκτάθηκε το 2001 για να συμπεριλάβει και τις μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια.

Πάνω από 130 υποτροφίες προς Έλληνες χορηγούνται κάθε χρόνο για σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες.

Επιπλέον, το Ίδρυμα σε ένδειξη αναγνώρισης των υπηρεσιών που πρόσφεραν ή προσφέρουν οι ναυτικοί και λοιποί εργαζόμενοι του Ομίλου Ωνάση, χορηγεί υποτροφίες προς Έλληνες μέσω ειδικού προγράμματος στα παιδιά τους, τόσο για προπτυχιακές, όσο και για μεταπτυχιακές σπουδές.

Η επιλoγή των υπoψηφίων για χορήγηση υποτροφίας βασίζεται σε εισηγήσεις επιτροπών ακαδημαϊκών συμβούλων και επικυρώνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος.

Στις επιτροπές συμμετέχουν Καθηγητές Α.Ε.Ι., Ακαδημαϊκοί, Ειδικοί Επιστήμονες και Αναγνωρισμένοι Καλλιτέχνες. Η συμμετοχή είναι τιμητική και η προσφορά εθελοντική. Στις επιτροπές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και πρώην υπότροφοι του Ιδρύματος που πλέον κατέχουν θέσεις στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Σήμερα, περισσότεροι από εκατό υπότροφοι του Ιδρύματος διδάσκουν σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, ενώ αρκετοί άλλοι έχουν πετύχει σημαντικές διακρίσεις στο δημόσιο, επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό και αθλητικό τομέα.

Το 1996 το Ίδρυμα, που συνεχίζει να παρακολουθεί και να στηρίζει τους υποτρόφους του ακόμη και όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, εξέδωσε Λεύκωμα με τα βιογραφικά σημειώματα περίπου χιλίων υποτρόφων. Το Λεύκωμα επανεκδόθηκε συμπληρωμένο το 2001.

Από το 1978 που λειτουργεί το πρόγραμμα μέχρι και το έτος 2016 έχουν χορηγηθεί 5.908 υποτροφίες, για σπουδές σε 37 χώρες ανά τον κόσμο, η συνολική δαπάνη των οποίων ανέρχεται περίπου σε 88.500.000 δολάρια Η.Π.Α.

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος σύμφωνα με την διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση, ενισχύει κατά προτεραιότητα τα δικά του θεσμοθετημένα προγράμματα όπως τις υποτροφίες σε Έλληνες μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες, τις υποτροφίες σε αλλοδαπούς καθηγητές ΑΕΙ, ερευνητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες, τις πολιτιστικές και ακαδημαϊκές δραστηριότητες του Θυγατρικού Ιδρύματος στη Νέα Υόρκη, την ενίσχυση των Ελληνικών Σπουδών στο εξωτερικό, τις πολυποίκιλες δράσεις της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών καθώς και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Το πρόγραμμα της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση έχει σχεδιαστεί στρατηγικά για μεγάλο βάθος χρόνου, ώστε να υπηρετήσει και να προάγει τον σύγχρονο ελληνικό και διεθνή πολιτισμό, τα γράμματα και τις τέχνες. Τα οφέλη από την προσφορά της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο στον χώρο του πολιτισμού είναι υψηλής ανταποδοτικότητας και αγγίζουν όχι μόνο τους Έλληνες αλλά και όλους τους ενεργούς πολίτες ενώ αποτελεί ιδιαίτερο πόλο έλξης και πηγή μάθησης για τους νέους. Επομένως οι δράσεις του Ιδρύματος στον τομέα του πολιτισμού γίνονται κατά προτεραιότητα μέσω της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Το Ίδρυμα παρακολουθεί τις ανά-γκες που προκύπτουν στους χώρους που δραστηριοποιείται και μπορεί να προβεί σε περιορισμένο βαθμό στην ενίσχυση αυτοτελών προγραμμάτων, δράσεων ή συνεργιών που συνάδουν με τους κανονισμούς και τους στόχους του. Είναι αυτονόητο ότι έχουν προτεραιότητα οι δράσεις που συναρτώνται με τα κύρια προγράμματα του Ιδρύματος.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Λεωφόρος Συγγρού 107-109, 117 45 Αθήνα

Εισιτήρια:+30 210 900 5 800,

Διοίκηση: +30 2130 1 78000

Ιστοσελίδα: www.sgt.gr

Ηλ. Διεύθυνση:[email protected]

ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Αισχίνου 4, 105 58 Αθήνα

+30 210 37 13 051-57

Fax: +30 210 33 15 913

Ηλ. Διεύθυνση: [email protected]

ΤΜΗΜΑ ΧΟΡΗΓΙΩΝ

Αισχίνου 7, 105 58, Αθήνα

Τηλ.: +30 210 37 13 020

Φαξ: +30 210 37 13 013

Ηλ. διεύθυνση: [email protected]

ΩΝΑΣΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Λ. Αμαλίας 56, 105 58 Αθήνα

Τηλ: +30 210 37 13 015

Fax: +30 210 37 13 013

Ηλ. διεύθυνση: [email protected]

AΡΧΕΙΟ Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗ

Αισχίνου 7, 105 58, Αθήνα

Τηλ.: +30 213 017 82 94

Φαξ: +30 210 37 13 013

Ηλ. διεύθυνση: [email protected]

ΑΡΙΟΝΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την εταιρεία ΑΡΙΟΝΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Αισχίνου 7, 105 58 Αθήνα

Τηλ: +30 210 37 13 000

Fax: +30 210 37 13 013 Ηλ. Διεύθυνση: [email protected]


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ