Εφημερίδα Κοινωνική

Καμίνης: Η επίθεση στο σπίτι του Αμίρ χαλυβδώνει την αποφασιστικότητά μας απέναντι στις φασιστικές νοοτροπίες

 Breaking News

Καμίνης: Η επίθεση στο σπίτι του Αμίρ χαλυβδώνει την αποφασιστικότητά μας απέναντι στις φασιστικές νοοτροπίες
03 Νοεμβρίου 2017

Άγνωστα άτομα επιτέθηκαν ξημερώματα στην οικία που διαμένει η οικογένεια 11χρονου Αμίρ Αφγανού, ο οποίος αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του, στην περιοχή της Δάφνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης πληροφορούμενος το γεγονός εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την επίθεση και ζήτησε από τις αρχές την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης. Δηλώνει την «αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής για μια ανοιχτή Αθήνα, που με τους πολίτες της και σε συνεργασία με τους δήμους όλης της χώρας, θέτουν στο περιθώριο, ακραίες, μισαλλόδοξες, ξενόφοβες και ρατσιστικές πρακτικές».

Και προσθέτει: «Φασίζουσες τακτικές, που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν, όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά χαλυβδώνουν την αποφασιστικότητά μας να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων και η κοινωνική ένταξής τους». Η οικογένεια των Αφγανών προσφύγων ζήτησε από στελέχη του προγράμματος Προσωρινής Στέγασης, τη μετακίνησή της σε άλλη κατοικία.

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Swiffy Output
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ