Εφημερίδα Κοινωνική

Αλέξιος Αγγελοπουλος εύχεται για τα γενέθλια του Εθνικού

 Breaking News

Αλέξιος Αγγελοπουλος εύχεται για τα γενέθλια του Εθνικού
22 Νοεμβρίου 2017

Επ´ευκαιρια των γενεθλίων του Εθνικού μας και σεβόμενοι την τεράστια προσπάθεια , τον χρόνο και τα χρήματα που δαπανήθηκαν , ώστε να ξαναυπαρξει η προοπτική ο Εθνικός μας να αποκτήσει γήπεδο , γήπεδο εκεί που γεννήθηκε πριν 94 χρόνια διαβάσαμε με συγκρατημένη αισιοδοξία την ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά για μια ακόμα εξαγγελία παραχωρησης εκτασης για δημιουργία γηπέδου (με πολλά ενδιάμεσα στάδια βεβαιως μέχρι την πραγματοποίηση του).

Γνωρίζοντας την σοβαρότητα του Δημάρχου ,ελπίζουμε να μην πρόκειται για μια εξαγγελία αποπροσανατολισμού , οποτε με αυτό ως δεδομένο ας ξεκαθαρίσουμε λίγα πράγματα.

Έφοσον η ομάδα βρει τον αγωνιστικό της δρόμο και επανέλθει σε επαγγελματική κατηγορία έχει γήπεδο … Αυτο που δημιουργήθηκε εξ αρχής και με χρήματα Εθνικών ,το Στάδιο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ,στο οποίο βάσει συμβάσεως μπορεί να αγωνίζεται καλύπτοντας τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έξοδα που θα καθορίσει ένας ορκωτός λογιστής (χρηση 3 – 4 κερκίδων ,αποδυτήρια , αγωνιστικός χώρος και όχι ασχετες υπηρεσιες και χρεωσεις ώστε να καταστεί το όλο κόστος απλησίαστο) .

Για μα μην γίνει αυτή η προοπτικη τροχοπέδη στην αγωνιστική επαναφορά του Συλλόγου (μιας και τα ξεκάθαρα μηνύματα κατευθυνόμενων συμφερόντων τα πήραμε στον τελικό στην Άμφισσα με τον ΑΟ Τρικάλων) ,και μετά τον εκδίωξη από το γήπεδο στο Ελληνικό για το οποίο η προηγούμενη διοίκηση δαπάνησε σημαντικό χρηματικό ποσό, ξεκίνησε πριν χρόνια μια τεράστια προσπάθεια ευρεσης εναλλακτικής έδρας που να πληροί όμως βασικές προϋποθέσεις για τον Σύλλογο .Δηλαδή χώρο μέσα στο ΣΕΦ ή στο παραλιακό μέτωπο Φαληρου . Εκεί που είναι το σπίτι μας , εκεί που γράφτηκαν οι χρυσες σελιδες της ιστορίας μας,εκεί που σήμερα υπάρχει υποβάθμιση και ερήμωση αλλά και ξεκάθαρη προοπτική. Σε αυτή τη βάση πετύχαμε συμφωνία με την τότε Κυβέρνηση , το ΤΑΙΠΕΔ , την Περιφέρεια και το Δήμο,αλλά μάλλον κάπου οι εντολές άλλαξαν ή υπερίσχυσε ο παραλογισμός της ελληνικής πραγματικότητας όπως τον βλέπουμε στην ανάπλαση του Ελληνικού , στη Νέα Φιλαδέλφεια ,στο Βοτανικό ,στις έρημες Ολυμπιακες εγκαταστασεις κλπ . Θα παρακαλούσα αυτούς που ξεχνάνε γρήγορα να κάνουν ένα google search και να καταλάβουν για ποια θέματα είχαν δεσμευθεί οι αρμόδιοι γενικώς και ειδικώς. Ακουσαμε προσεκτικά ακόμα και τους διοικούντες του Συλλόγου να βάζουν ταφόπλακα σε αυτή τη λύση και να ομιλούν για «ανυπέρβλητα» εμποδια. Αναμενουμε με ενδιαφέρον την γραπτή αλληλογραφία ή την γραπτή άρνηση των αρχών (και τίνος συγκεκριμένα) προς αυτή την προοπτική . Όχι γενικότητες και λόγια αλλά συγκεκριμένα ,γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος και οι εξελίξεις δείχνουν να γίνονται μη αναστρέψιμες.

Αν σήμερα

ερήμην , ή με την βοήθεια παραγόντων που μπορεί να εχουν ενδεχομένως καλή θέληση αλλά να μην έχουν αντιληφθεί ακριβώς το διακύβευμα (μιας και βρήκαν έτοιμη μια λύση -Σχιστο- που έιχε προταθεί απο τον Δήμο Πειραιά ως εναλλακτική εδώ και ένα χρόνο αλλά τη θεωρούσαμε ως το μη χειρον βέλτιστον) ,

Αν σήμερα

κάποιοι θέλουν να αποφασίσουν για το μέλλον του Συλλόγου με τη δημιουργία γηπέδου στο Σχιστο (εφόσον πρώτα ιδιοκτησιακά ξεκαθαριστεί ο χώρος , εφόσον στατικά ως πρωην χωματερή δεν έχει θέματα , εφόσον ειναι δυνατόν να υπάρξει οικονομική βιωσιμότητα στο πρότζεκτ και το γήπεδο είναι προσβάσιμο χωρίς τα κυριακάτικα παζάρια , την άμεση γειτνιαση με το χώρο υποδοχης και διαμονης μεταναστών κλπ, εφόσον όλο αυτό δεν είναι πυροτέχνημα όπως τα γραφεία που θα παραχωρουσε ο Δήμος στον Εθνικό στον Πύργο ) ,ΤΟΤΕ ο μόνος που πρεπει να αποφασίσει είναι ο κόσμος του Εθνικού σε ειδική Γ.Σ. και με ξεκάθαρο πλάνο του τι προτιθεμεθα να δεχτούμε και πως. Τίποτα λίγοτερο από αυτά που έχουν ειπωθεί δηλαδή στις περασμενες Γενικές Συνέλευσεις μια και ουδείς είναι εξουσιοδοτημένος να αποφασίζει α priori

Ο καμένος από το χυλό φυσάει και το γιαούρτι. Μην κάνουμε το ίδιο λαθος που έκανε ο μεγαλος Καρελας πριν 40 χρόνια με το αφιλόξενο για εμας Σελεπιτσαρι .Εδώ δεν συζητάμε να καλύψουμε προσωπική φιλοδοξία κανενός αλλά να δούμε αν ο Σύλλογος θα έχει μέλλον βασισμένο στην ιστορία του ή πρέπει να αποφασίσουμε κάτι άλλο όλοι μαζί.

Ο Εθνικός δεν είναι επαίτης. Δεν είναι στο μηδέν οπως πριν κάποια χρόνια, αλλά αξιοπρεπής σε όλα τα αθλήματα μετά από θυσίες πολλών παραγόντων και ηρωικών φιλάθλων που κράτησαν Θερμοπυλες. Έχουμε κερδίσει τη συμφωνία για χρηματοδοτήση και χώρο με το ΤΑΙΠΕΔ όποτε η κάθε άλλη εναλλακτική πρέπει να είναι ξεκάθαρο για ποιο λόγο προκρίνεται ως επιλογή καθώς και να μας εξηγήσει η πολιτεία ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ στο ΣΕΦ (και να μην κρύβεται πίσω από ένα Δασάρχη που είδε δάσος στο Ελληνικό , κορμοράνους στον Βοτανικό και … ζούγκλα στο ΣΕΦ).

Δεν μας χαρίστηκε όλο αυτό , έγινε μετά από μεγάλο αγώνα και αφού πείσαμε ότι πρέπει να διορθωθεί μια ιστορική αδικία.

ΑΝ τελικα όντως η μόνη λύση είναι το Σχιστο όλοι μαζί να αγκαλιάσουμε και να βοηθήσουμε την προσπάθεια ο καθένας με τον τρόπο του .

Αναμένοντας την προσεκτικη απάντηση και επίσημη θέση του Εθνικού ΟΦΠΦ.

Φιλικά και με Εθνικούς χαιρετισμούς

Αλέξιος Αγγελοπουλος

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ