Εφημερίδα Κοινωνική

Ξεκινούν οι εγγραφές για το νέο κύκλο σεμιναρίων του Κοινωνικού Πανεπιστημίου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

 Breaking News

Ξεκινούν οι εγγραφές για το νέο κύκλο σεμιναρίων του Κοινωνικού Πανεπιστημίου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου
25 Οκτωβρίου 2017

Ο θεσμός του Κοινωνικού Πανεπιστημίου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου συνεχίζει τη δράση του με το νέο κύκλο δωρεάν σεμιναρίων με τίτλο: «Η επίδραση της αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας στην αισθητική και τις τέχνες (Πλάτων-Αριστοτέλης)».

Μπορεί η τέχνη και η αισθητική να διδάξουν φιλοσοφία; Πώς σχετίζεται η φιλοσοφία με την «αφθονία» και την Υγεία και πως μπορεί να θεραπεύει; Τι σχέση μπορεί να έχει ο Πλάτωνας με την Θετική Ψυχολογία;

Όλα όσα μας αποκαλύπτουν τα αρχαία σωσμένα κείμενα στη σύντομη περιήγηση των διαλέξεών μας στην Αρχαιοελληνική Φιλοσοφία με την σημερινή ματιά

Ο κύκλος των σεμιναρίων θα ολοκληρωθεί σε πέντε συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, από τις 4 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2017, από τις 11.00 έως τις 13.00, στην αίθουσα ΔΣ του Πολιτιστικού Κέντρου “Θεόδωρος Αγγελόπουλος”, στο Μοσχάτο (Κων/λεως και Σολωμού).

Αιτήσεις συμμετοχής για τα σεμινάρια του Κοινωνικού Πανεπιστημίου υπάρχουν στη σελίδα του Δήμου: www.dimosmoschatou-tavrou.gr. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα σεμινάρια από την Τρίτη 24 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου με ηλεκτρονική αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο e-mail: [email protected] Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Με το πέρας των σεμιναρίων θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης (Για τη βεβαίωση ο φοιτητής πρέπει να έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον τις 3 από τις 5 εισηγήσεις). Στο τέλος του Δελτίου Τύπου ακολουθεί το πλαίσιο των σεμιναρίων. O νέος κύκλος του Κοινωνικού Πανεπιστημίου διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φοιτητών και Πτυχιούχων του τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού του ΕΑΠ (ΠΑ.ΣΥ.ΦΟΙ.ΠΕΛΠ). Εισηγήτρια: Ζέκη Σοφία (απόφοιτη Ελληνικού Πολιτισμού-Πολιτισμολόγος).

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: “Ο νέος κύκλος του Κοινωνικού μας Πανεπιστημίου φέρνει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» στο παρελθόν, γνωρίζοντας την αισθητική και τις τέχνες μέσω της αρχαιοελληνικής φιλοσοφίας. Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους, χωρίς να χρειάζονται εξειδικευμένες εκπαιδευτικές γνώσεις. Το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο είναι ένας σημαντικός θεσμός προσφοράς προς τους πολίτες μας, ο οποίος αγαπήθηκε στο παρελθόν και σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία.”

thematikes

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ