Εφημερίδα Κοινωνική

Τα παιδιά στον κόσμο των Χαρακτικών στη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

 Breaking News

Τα παιδιά στον κόσμο των Χαρακτικών στη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη
31 Οκτωβρίου 2017

Στα χαρακτικά έργα της δωρεάς Γρηγοράκη και στις κλασικές τεχνικές της χαρακτικής θα περιηγηθούν τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στο Κυριακάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας – Αγ. Ι.Ρέντη «ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΑΦΑΝΑΣ» στο χώρο της Πινακοθήκης την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί. Η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών (Δ’- ΣΤ Δημοτικού) και θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως : Γιατί κάποιες ασπρόμαυρες εικόνες τις λέμε χαρακτικά και όχι σχέδια; Γιατί σπανίζει το χρώμα σε αυτά; Και γιατί ο καλλιτέχνης θέλει συχνά να χωρέσει τόσο πολλές λεπτομέρειες σε τόσο λίγο χώρο;

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη «ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΑΦΑΝΑΣ» είναι δωρεάν, στοχεύουν στην εξοικείωση των παιδιών με τις εικαστικές τέχνες και επεξεργάζονται ποικίλες όψεις του πολιτισμού. Είναι βιωματικού χαρακτήρα και βασίζονται στη συμμετοχική διαδικασία, το διάλογο και τη μετάδοση του γνωστικού περιεχομένου μέσω ομαδικών δραστηριοτήτων δημιουργικής ψυχαγωγίας και έμπνευσης.

Διεξάγονται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα καθώς και στη διάρκεια των σχολικών αργιών των Χριστουγέννων και του Πάσχα και απευθύνονται σε παιδιά 6 έως 12 ετών.

Υπεύθυνες προγραμμάτων: Δέσποινα Αλεξιάδου, εμψυχώτρια μουσειακής αγωγής – Μαρία Πούλου, ιστορικός τέχνης

Κυριακή 5 Νοεμβρίου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ «ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΑΦΑΝΑΣ»

Ραιδεστού 32 & Π. Τσαλδάρη, 184 53 Νίκαια

Για τη συμμετοχή στα προγράμματα είναι απαραίτητη η προεγγραφή.

Τηλ.: 210 4913588

Διάρκεια: 11.00 π.μ- 12.30 μμ

e-mail: pinakothiki.nikaia.rentis@gmail.com

Ηλεκτρονική φόρμα: http://pinakothiki-nikaiarentis.gr/

 

 


Σχετικά άρθρα

Swiffy Output
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ