Εφημερίδα Κοινωνική

Συζητήθηκε η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της 29χρονης Ηριάννας

 Breaking News

Συζητήθηκε η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της 29χρονης Ηριάννας
16 Οκτωβρίου 2017

Ξεκίνησε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών η συζήτηση της αίτηση αναστολής που έχει καταθέσει η 29χρονη μεταδιδακτορική φοιτήτρια, Ηριάννα, η οποία έχει καταδικαστεί σε 13χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Πλέον αναμένεται η εισαγγελική πρόταση και η απόφαση του δικαστηρίου που θα κρίνει αν θα κάνει δεκτή ή όχι την αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής της 29χρονης.

Λαμβάνοντας το λόγο στο δικαστήριο η 29χρονη ζήτησε από το δικαστήριο να κάνει δεκτή την αίτησή της σημειώνοντας πως όσο παραμένει στη φυλακή, αυτό έχει αντίκτυπο στην επαγγελματική της εξέλιξη: «Όσο χάνω εμπειρία και εργασία, οι συνάδελφοί μου προχωράνε» είπε χαρακτηριστικά η 29χρονη και προσέθεσε: «Αυτό σημαίνει πως σε πέντε μήνες, σε ένα χρόνο, δεν θα μπορώ να εργάζομαι στο πανεπιστήμιο και ενώ είμαι σίγουρη ότι στο Εφετείο θα αθωωθώ, ως τότε θα έχουν χαθεί τα αποτελέσματα των κόπων μου».

Παράλληλα, επισήμανε: «Έγινα ξαφνικά επικίνδυνη την πρώτη Ιούνη. Νωρίτερα, δύο φορές είχαν αρθεί οι περιοριστικοί όροι για να μεταβώ στο εξωτερικό για εργασία». Μιλώντας για την καταδίκη της τόνισε πως κρίθηκε ένοχη με μοναδικό επιχείρημα μια συνάντηση φίλων του συντρόφου της στο σπίτι της.

Ανέφερε χαρακτηριστικά η 29χρονη: «Ο σύντροφος μου αθωώθηκε και εγώ βρίσκομαι στη φυλακή εδώ και πέντε μήνες. Είπαν ότι έχω σχέση με όπλα μέσω ενός dna που αμφισβητείται από την επιστημονική κοινότητα από το 2013. Πίστευα πραγματικά και για αυτό πήγαινα με καλή πίστη στο πρωτόδικο δικαστήριο πως η αμφιβολία λειτουργεί υπέρ του κατηγορουμένου. Πέντε μήνες μετά την ενοχή μου και βρίσκομαι να ξυπνάω κάθε πρωί με το βάρος της αθωότητας μου…. Όσα έχτιζα εννιά χρόνια καταστρέφονται».

Ως μάρτυρες κατέθεσαν ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών δύο καθηγήτριες Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίες επιβλέπουν τη διδακτορική διατριβή της 29χρονης. Πρόκειται για τις κυρίες Αμαλία Μόνζιερ και Όλγα Δήμα, οι οποίες μίλησαν για μία αφοσιωμένη στις σπουδές της κοπέλα, τονίζοντας ότι τυχόν παραμονή της στη φυλακή θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη πανεπιστημιακή της εξέλιξη.

Ακόμη, αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής του έχει καταθέσει και ένας 33χρονος, που έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς. Ο 33χρονος μιλώντας στο δικαστήριο αναφέρθηκε σε πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και τόνισε την ανάγκη του να αποφυλακιστεί.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ