Εφημερίδα Κοινωνική

Ποτά «μαϊμού» made in ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα που τροφοδοτούσε μαγαζιά – Στη «φάκα» γνωστοί επιχειρηματίες της περιοχής!

 Breaking News

Ποτά «μαϊμού» made in ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα που τροφοδοτούσε μαγαζιά – Στη «φάκα» γνωστοί επιχειρηματίες της περιοχής!
25 Οκτωβρίου 2017

Τεράστιο «κύκλωμα» στην περιοχή μας δραστηριοποιούταν στο λαθρεμπόριο ποτών, γεμίζοντας τα μαγαζιά με χιλιάδες φιάλες «τρίτων χωρών» οι οποίες όμως, έφεραν πάνω τους «περίτεχνα» γνωστές ετικέτες! Η καλά στημένη κομπίνα, γινόταν με τη μέθοδο της «αποκόλλησης» και τη χρήση ειδικών υγρών και εργαλείων.

Το «κύκλωμα», που εντοπίστηκε σε έδρα πασίγνωστης εταιρείας στον Άνω Κορυδαλλό, είχε καταφέρει να εισπράξει από αυτή την παράνομη δραστηριότητα πακτωλό χρημάτων, ενώ ως ιδιοκτήτες της εταιρείας φέρονται πρόσωπα με όνομα «βαρύ» στον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής.

Η ιστορία, σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ, ξεκίνησε από έναν απλό έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας και του ΙΚΑ, στη γνωστή αυτή επιχείρηση, στον Άνω Κορυδαλλό. Το «κλιμάκιο ελέγχου» συνόδευε και ένα Αστυνομικός του Α.Τ. Κορυδαλλού.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου ο αστυνομικός αντιλαμβάνεται κάποιο άτομο να διαφεύγει τρέχοντας, προσπαθώντας να κρυφτεί σε υπόγειο χώρο. Η αντίδραση αυτή, κίνησε υποψίες!

lathraia_pota

Αμέσως ο αστυνομικός ζητά ενισχύσεις από την Ασφάλεια. Επιτόπου φθάνουν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά και σε έλεγχο που έκαναν, εντόπισαν μια καλά «στημένη» κομπίνα με παράνομη εισαγωγή οινοπνευματωδών ποτών στην Ελλάδα από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τρίτες χώρες.

Οι «εμπλεκόμενοι» έντεχνα αποκολλούσαν τις ταινίες ασφαλείας καθώς και τις ετικέτες των αντίστοιχων χωρών και κολλούσαν πλαστές ετικέτες γνωστών εταιρειών στη χώρα μας. Στην συνέχεια όλες αυτές οι φιάλες πήγαιναν προς πώληση στην αγορά με διάφορους τρόπους, αποφέροντας τεράστια κέρδη στα μέλη της «ομάδας».

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου κλιμάκιο ελεγκτών του ΙΚΑ με την συνδρομή Αστυνομικού του Α.Τ. Κορυδαλλού και κατόπιν καταγγελίας, για απασχόληση ανασφάλιστων εργαζομένων μετέβησαν στη γνωστή εταιρεία με τα αρχικά… “Ν.D ΑΕ”.

Μετά τα όσα προαναφέραμε σχετικά με τις «ύποπτες κινήσεις» στον χώρο της εταιρείας, στους αποθηκευτικούς χώρους βρέθηκε τεράστιος αριθμός φιαλών οινοπνευματωδών ποτών, που από εκεί οδήγησαν τους αστυνομικούς σε νέο χώρο της εταιρείας σε οικεία και σε αποθήκη στη θέση Ρίζωνα της Μαγούλας. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξοπλισμός παρασκευής, μύξης, εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών και επικόλλησης ετικετών, συνολικά 5.294 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, χιλιάδες πλαστές ετικέτες, 93 κούτες με «μαϊμού» προϊόντα ενδυμάτων γνωστών επώνυμων εταιρειών, ανυψωτικός γερανός, ακίδες χάραξης, διάδρομοι μεταφοράς κιβωτίων, αντλίες, κ.α.

Στο σημείο αυτό μετέβησαν εκπρόσωποι (εκτιμητές) των εταιρειών «Diageo Brands B.V», «The Absolut Company AB» και «Bacardi & Company Limited», οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα προϊόντα αυτά ήταν παραποιημένα και έφεραν πλαστά σήματα, ενώ η ζημιά των δικαιούχων εταιρειών υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά σε συνεργασία με Αστυνομικούς του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Υ.Π.Π.Δ.Π.Κ.Π. και της Υ.Α.Δ.Α, στην περιοχή της Ελευσίνας (Μαγούλας), συνελήφθησαν τρεις Έλληνες ο Π. Μ. ετών 55, ο Κ. Ν. 45 ετών, και ο Ι. Π. ετών 45. Ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις Έλληνες ηλικίας 45, 30 και 66 ετών με τα ονόματα Λ.Κ., Δ.Κ., Π.Μπ, εκ των οποίων οι δύο είναι γνωστοί επιχειρηματίες της περιοχής και ιδιοκτήτες της εταιρείας.

Δείγματα των αλκοολούχων ποτών δόθηκαν στο Χημείο του Κράτους για να διαπιστωθούν οι παρενέργειες στον ανθρώπινο οργανισμό και μόλις εκδοθούν τα αποτελέσματα θα ακολουθήσει και δεύτερη δικογραφία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά ο οποίος τους παρέπεμψε στο Β’ ανακριτικό τμήμα, όπου οδηγήθηκαν τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου για απολογία.

Η υπόθεση αυτή, που σήμερα φέρνει στο «φως» αποκλειστικά η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, έχει προκαλέσει σάλο στον επιχειρηματικό κόσμο του Κορυδαλλού, της Νίκαιας και όχι μόνο…

*Της Χριστίνας Μπιτάδου

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Swiffy Output
Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ